Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 28 Ekim 2020

İstanbul’da değişim olacak ilçelerden yeni haberler var

AK Parti İstanbul ilçelerinde devam edilmeyecek olan ilçe başkanlarının yerine gelecek yeni isimlerin bu hafta sonu açıklanacağı bilgisine ulaştık. Değişim olacak olan ilçelerde başkanlık için aday çokluğunun olduğu ve yetkili isimlere ulaşmak için yoğun kulislerin yapıldığı bilgisi geldi. Öte yandan 8 Kasım’da başlayacak olan İstanbul İlçe Kongrelerinde 2. listeler kabul edilmeyeceği iddia ediliyor! 

AK Parti’nin İstanbul ilçe başkanları ile ilgili değişimleri sürüyor. Geçtiğimiz günlerde 22 ilçe başkanına göreve devam etmeyecekleri tebliğ edildi ve yerlerine yeni isimleri açıklamak üzer çalışmalar başlatıldı.

Aldığımız bilgilere göre 4-5 ilçe de daha sıkıntı olduğu için değişimin devam edeceği iddia ediliyor.

Değişime gidilen ilçelerde yoğun kulislerin olduğu ve her ilçeden resmi ve gayrı resmi en az 6-7 ismin öne çıktığı görülüyor. Burada altı çizilecek en önemli faktör ise genel merkez, teşkilat tecrübesi olan ve belediye başkanı ile uyum içinde çalışacak isimleri açıklayacağı konuşuluyor.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da kurduğu komisyon ile birlikte yapacağı istişarenin ardından bu hafta sonu isimleri Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’e bildireceği bize gelen bilgiler arasında.. Öte yandan 8 Kasım’da başlayacak olan İstanbul İlçe Kongrelerinde 2. listeler kabul edilemeyeceği iddia ediliyor!

selyus