Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 14 Eylül 2023

İYİ Parti yerel seçim kararını açıkladı

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partisinin genel başkan Meral Akşener başkanlığında gerçekleştirdiği GİK toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Zorlu, İYİ Parti’nin 81 ilde kendi adaylarını göstereceğini açıkladı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, “31 Mart 2024 yerel seçimlerine 81 il ve ilçelerinde partimiz kendi adaylarımızla girme kararı aldı.” açıklamasında bulundu.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İYİ Parti’nin 81 ilde kendi adaylarını göstereceğini açıkladı. Zorlu, “81 il ve ilçelerinde partimizin kendi adaylarının, her seçim çevresinde halkla görüşülerek aday adaylarımızın tespit edilmesine karar verildi ve parti başkanlık divanımız bu süreçte yetkilendirildi. Bu kararın yeniden ayağa kaldırmayı hedeflediğimiz siyasete hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

“KARAR, OY ÇOKLUĞUYLA ALINDI”

İYİ Parti Sözcüsü, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın karşısına aday çıkarıp çıkarmayacaklarına ilişkin soruya ise, “Bahsettiğiniz tüm kişi ve tartışmalardan azade şekilde aday tartışması meselesini ele alıyoruz. Birkaç arkadaşımızın farklı görüşleri oldu. Kararın oy çokluğuyla alındığını söyleyebiliriz” diyerek yanıt verdi. Zorlu, İYİ Parti’nin kendi adaylarını belirleyerek ‘kıskaç siyasetine’ son vermeyi hedeflediğini ifade etti. Zorlu, “GİK bizim nihai karar verme organımız, bu konularda genel başkanımız GİK’in görüşünü almadan asla hareket etmez” ifadelerini kullandı. Türkiye gazetesi

selyus