Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 29 Ağustos 2023

İYİ Parti’nin İstanbul ve Ankara için aday kararı belli oldu

Meral Akşener’in 26 Ağustos’ta yaptığı açıklamaların yankıları sürerken İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, İstanbul ve Ankara’da kendi adaylarını çıkaracaklarını açıkladı.

Türkiye yerel seçimlere doğru giderken İYİ Parti’den siyaset kulislerini hareketlendiren açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz cumartesi günü partisinin Afyonkarahisar’daki programında yeni yol haritasına ilişkin mesajlar veren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, muhalefetin diğer bileşenlerine ittifak resti çekip “Kendi kadrolarımızla milletin karşısına çıkacağız.” dedi.

İSTANBUL VE ANKARA KARARI

Akşener’in Mayıs seçimleri üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’la ilgili sözleri siyasetin gündemine otururken İYİ Parti cephesinden yerelde ittifak konusunda yeni bir açıklama yapıldı.

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, İstanbul ve Ankara’da kendi adaylarını çıkaracaklarını söyledi.

“KENDİ ADAYLARIMIZI ÇIKARACAĞIZ”

Yerel seçimlerde adayların çok önemli olduğunu hatırlatan Zorlu, şunları söyledi;

“2019 seçimlerindeki başarının ortaya çıkışında İYİ Parti’nin büyük bir çabası oldu. Bu fikri zaten genel başkanımız bazı kanallarda söyledi. Orada bir iş birliği kurulması bizim teklifimizdi. O zaman o sorumluluktan ve milletimizin talebinden kaçmadık ve bugünkü görüntü ortaya çıktı.

Ancak bazı siyasi partilerin İstanbul ve Ankara’da bazı hedefleri olduğu için bu konuyu çokça köpürtüyorlar ama biz çok net bir şeyi ortaya koyduk. Biz kendi adaylarımızı çıkaracağız. Bunun hazırlık ve çabası içerisindeyiz. Çok kısa bir sürede bu hazırlıkları tamamladığımızda milletimizle bilgisini paylaşacağız

AKŞENER NE DEMİŞTİ?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Büyük Taaruz’un 101. Yıldönümü’nde partisinin Afyonkarahisar’da yapılan mitinginde konuştu. Partisinin yeni yol haritasına dair açıklamalarda bulunan Akşener, CHP’ye ittifak resti çekti.

Akşener, “Gizli gündemleri olan, kendi menfaatleri için, bizim sırtımızda kurban kesen, şahsi hayallerini ve kariyerlerini önceleyen, mevcut güç ve siyasal ilişkilerine, destek arayan, marjinal ve bölücü yapılarla yakınlaşan, hiç kimseyle, herhangi bir iş birliği yapmayacağız. Kendi kadrolarlar milletimizin karşısına çıkacağız.” dedi.

Seçim öncesinde yaşananlarla ilgili isim vermeden Kılıçdaroğlu’na sert yüklenen Akşener, “Biz bu seçimde sadece iktidarla değil bu seçimin kaybedilmesi için çalışanlarla da mücadele ettik. Koltuğundan başka şey düşünmeyenlerle uğraştık. Önce ben, önce şahsım diyenlerle uğraştık. Tüm çabalarımıza rağmen yenilgiye engel olamadık.” ifadelerini kullandı. Türkiye gazetesi

selyus