Ana Sayfa İÇ POLİTİKA, YEREL YÖNETİMLER 12 Aralık 2022

Kabaktepe, “Bu Pazar seçim olsa CHP ve İmamoğlu İstanbul’u tekrar kazanamaz”

İl Başkanı Kabaktepe, “Bu Pazar seçim olsa Ekrem İmamoğlu’nun seçimi kazanacağını sanmıyorum. CHP’nin İstanbul Büyükşehir’i kazanacağını düşünmüyorum. Yaptığımız araştırmalardan çıkan sonuç bu. Gerek kendi seçmeni gerekse İstanbullularda büyük bir memnuniyetsizlik var.”

Tv100 ekranında her Pazar yayınlanan Pınar Işık Ardor’un sunduğu Pazar Siyaseti’nin bu haftaki konuğu AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe oldu.

Kabaktepe, muhalefetin cumhurbaşkanı adaylığı tartışmaları, İYİ Parti’nin Cumhur İttifakı’na katılma olasılığının olup olmadığı, Kanal İstanbul ve beklenen depremle ilgili soruları yanıtladı.

“Bu Pazar seçim olsa CHP ve İmamoğlu İstanbul’u tekrar kazanamaz” diyen Kabaktepe, “Millet İttifakı’nın yeni bir vesayet sistemi önerdiğini belirtti ve CHP dağılmadan bir aday çıkarabilirse çıkarsın. Bizim hiç sorunumuz değil. Bizim için hiç fark etmiyor. Toplu çıkabilirler, parça parça çıkabilirler, tek çıkabilirler. Hiç fark etmez. Adayın kim olduğunda anlaşamayacaklar. Tek tek çıkacaklar. Bizim adayımız bellidir ve biz Sayın Cumhurbaşkanımızın yeniden seçimi kazanacağına eminiz diye konuştu.

AK PARTİ 2023 SEÇİMLERİNE NASIL HAZIRLANIYOR?

“Türkiye’nin geleceğiyle ilgili umutlarımızı, hayallerimizi vatandaşlarımızla paylaşacağız. İstanbul için seçim süresi çok kısa bir zaman. Kısa bir zaman ama biz bu süreyi en iyi şekilde değerlendireceğiz. Vatandaşlarımıza ulaşacağız.” diyen Bakan Kabaktepe, “AK Parti, tüm kadrolarıyla en üstün performansı göstermiştir. Biz Türkiye’de 15 seçim kazanmış bir parti olarak bir kez kaybetmek dikkat çekiyor. CHP hep kaybettiği için dikkat çekmiyor. Bir önceki seçime göre aslında yine çok fazla oy almışız. Dört oydan üçünde AK Parti lider. Bu güzel bir şey. Vatandaşımız bizim kaybetmemizi CHP’nin kazanmasından daha çok önemsiyor. Bunun için vatandaşlarımıza teşekkür ederim.

Asıl önemli olan şey şudur, seçim değerlendirmelerini hep yaparız. Ondan sonra sorduğumuz soru nasıl 2023, nasıl 2024 sorusudur. Biz her zaman seçim sonuçlarını değerlendiririz. Nasıl sorusunun yanıtının peşine düşeriz. Eksiklerimiz varsa düzeltiriz. Seçim kaybetmek için bir şeyi yanlış yapmanıza gerek yoktur. Siz görevinizi yerine getirmenize rağmen böyle bir sonuç çıkabilir. Bizim oyumuz artmıştı. Bir sonucun ortaya çıkmasında sizin olduğu kadar rakiplerinizin de katkısı vardır. AK Parti 2019 seçimlerinde kendi aldığı oyunun üstünde oy aldı. Binali Yıldırım ile aldığımız oy orantısal olarak rahmetli Kadir Ağabey (Topbaş) ile aldığımız oyun üstünde. Rakibimiz de oyunu artırdığı için kazanmış oldu.”

İMAMOĞLU’NUN SEÇİMİ KAZANACAĞINI SANMIYORUM

Başkan Kabaktepe, “2024 seçimleri için rakip partinin adayı kim olur bilmiyorum. Bizim adayımızın da kim olacağını bilmiyoruz. Bu Pazar seçim olsa Ekrem İmamoğlu’nun seçimi kazanacağını sanmıyorum. CHP’nin İstanbul Büyükşehir’i kazanacağını düşünmüyorum. Yaptığımız araştırmalardan çıkan sonuç bu. Gerek kendi seçmeni gerekse İstanbullularda büyük bir memnuniyetsizlik var.

CHP, bugün sahiplendikleri projelerin tamamına AK Parti İBB yönetimindeyken itiraz etmiştir. Zamanında o Halk Ekmek projesine hayır oyu vermişsiniz. Yüzde 10’unu tamamladığınız proje için ben yaptım diyorsunuz. İBB meclisinde son üç yılda toplamda gelen dosyaların yüzde 30’un üstünde bir rakam hayır diyen bir CHP var. AK Parti döneminde de yaklaşık yüzde 2-2,5 hayır diyen AK Parti var. Bir de siyasi rakip olarak İstanbul yönetimi için siyasi yönetimle ilgili öneriler sunuyoruz. İstanbul’un ekmeği elinden alınmıştır. 15 binin üzerinde kişiyi işten çıkardılar.

İstanbul’da depremle ilgili derdi olan bir büyükşehir belediyesi varsa gerektiği kadar ciddiye almadığını düşünüyoruz. Reklam ile ayırdığı bütçeyle deprem için ayırdığı bütçeyi ortaya koyduğunuzda depremi ne kadar önemsediği ortaya çıkmış oluyor.”

KANAL İSTANBUL PROJESİ

İl Başkanı Kabaktepe, “Kanal İstanbul projemiz devam ediyor. Güzergah geçişleriyle ilgili temelleri de atmıştık. 2023 kışını atlattıktan sonra hukuki süreçler hızlı bir şekilde tamamlanacak. İmamoğlu neyi yaptırmayacakmış. Hukuk var bu ülkede. Yavuz Sultan Selim’i yaptırmayacaklardı. CHP bütün boğaz köprülerine de karşı çıkmıştır. Bu memlekete yapılan iyi bir şeye CHP’nin destek olduğunu görmedik. CHP’nin yaptırmayız söylemi Sayın Kılıçdaroğlu’nun vizyonunun ne kadar karakteri olduğunu gösteriyor. Havalimanı için de aynı şeyi yaptılar. O da vatandaşın parasıyla yapıldı. CHP reklamını kendi cebinden mi veriyor. Halkın parasını kullanıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm kaynaklarının sahibi vatandaştır. Harcanan vatandaşın parasıdır. Buna göre hareket etmeniz gerekir. CHP aldatmaca siyasetiyle projeleri değersizleştirmeye çalışıyor. Kendi seçmeni de bunun farkındadır.”

ÖNERDİKLERİ YENİ BİR VESAYET SİSTEMİDİR

Konuşmasına devam eden “Cumhurbaşkanımız son kez diyerek anayasal zorunluluğu ifade etmiştir. Bir senaryo yazıyorlar ama kim oynayacak seçemiyorlar. Önerdikleri de yeni bir vesayet sistemidir. Biz bir cumhurbaşkanı seçeceğiz ama o yönetmeyecek, biz yöneteceğiz diyorlar. Bu bir vesayet sistemidir. Her gün yeni bir ortak çıkma ihtimali var. Belirsizlikler var. Her gün yeni bir şey eklenebilir. Vatandaştan yetki alan kişi ya da kurum vatandaş dışında başkalarına sorarak karar alması vesayettir. Mesela Cumhurbaşkanı Suriye’ye operasyon yapılacak mı yapılmayacak diye karar alacak. Nasıl alacak bu kararı? Kendi seçmenlerinin bile burada bir güvensizliği var zaten. Kendi içlerinde de anlaşamadılar.”

İYİ PARTİ CUMHUR İTTİFAKI’NA GEÇER Mİ?

Osman Nuri Kabaktepe, “Bu liderlerin karar vereceği, partilerin kendi yetkili organlarıyla karar vereceği bir konudur. Biz de aynı şekilde bakarız, değerlendirmeye koyarız. Bizim il düzeyinde konumuz dışında. Bizim ortaya koyduğumuz çizgi belli. Vatandaşlarımızı partilerine göre ayırmıyoruz. Tamamının oylarına talibiz. Biz oy alacağımızı düşünüyoruz.”

CHP DAĞILMADAN BİR ADAY ÇIKARABİLİRSE ÇIKARSIN

Başkan Kabaktepe, “Bizim için kimin adayın kim olacağı hiç fark etmiyor. CHP dağılmadan bir aday çıkarabilirse çıkarsın. Bizim hiç sorunumuz değil. Bizim için hiç fark etmiyor. Toplu çıkabilirler, parça parça çıkabilirler, tek çıkabilirler. Hiç fark etmez. Adayın kim olduğunda anlaşamayacaklar. Tek tek çıkacaklar.

Bizim adayımız bellidir ve biz Sayın Cumhurbaşkanımızın yeniden seçimi kazanacağına eminiz.”

selyus