Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 2 Mayıs 2021

Kabaktepe, “Öyle reklam filmi çekip, afiş asmakla kurtarılmış olmuyor atlar!”

İl başkanlığının paylaşımını alıntılayarak sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, “İBB ‘hayvan sevgisi’ dersinden de kaldı.”

Adalar’da satın alınan 1200 atın 978 tanesi kayıp. Öyle reklam filmi çekip, afiş asmakla kurtarılmış olmuyor atlar. Faytondan alıp, ahırlara hapsedince de olmuyor. Şehirden toplayıp, Gebze’ye bıraktığınız köpeklerden bahsetmiyorum bile.”

Öte yandan il başkanlığının sosyal medyadan açtığı #978AtNerede Hashtagi (Heştek) ziyadesiyle ses getirdi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından CHP’li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne şu sorular yöneltilmişti:

“AK Parti İstanbul İl Başkanlığı olarak soruyoruz;

1 Atların uygun yaşam koşullarına sahip yerlere ulaştırılması süreci İl Tarım ve Orman Müdürlükleri üzerinden gayet sağlıklı, kontrollü ve resmi kayıt usulüyle yönetilirken neden ani bir kararla müdürlük devre dışı bırakıldı?

2- Resmi kurumlar aradan çıkarılınca bu atların sevkiyatı kimler üzerinden yapılmıştır?

3- Bazı atların telef edildiği, atların üzerindeki çiplerin sevkiyat öncesi çıkarıldığı, para karşılığı satıldığı yönünde iddialar var. Bunlara cevabınız nedir?

4- Bugüne kadar toplam kaç tane at; nereye ve kimlere verilmiştir? Bu atların teslim edildiği kişiler tarafından hangi amaçlarla değerlendirilmesi öngörülmüştür?

5- İBB’nin sorumluluğunda gönderilen atlar neden resmi kayıt altına alınmamıştır. Dolayısıyla bu atların akıbeti nedir?

‘İVEDİLİKLE CEVAP BEKLİYORUZ’

“Hayvan candır. Ona yaşam hakkı vermek bir insanlık görevidir. Dolayısıyla biz bu işin takipçisi olduk, bundan sonra da takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bu atların akıbeti hakkında yönelttiğimiz sorulara ivedilikle cevap bekliyoruz. Kamuoyunun aydınlatılmasını istiyoruz.”

selyus