Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 6 Mart 2024

Kadem Başkan TOKİ konutları sakinleriyle bir araya geldi

Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, TOKİ konutları sakinleri ile bir araya geldi. Maltepe’nin deprem gerçeğine dikkat çeken Ekşi, “15 bin riskli binamız var. Benim tek önceliğim deprem ve kentsel dönüşüm. Bunları hızla yapacağız” dedi.

Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, TOKİ konutlarında oturan site sakinleri ile bir araya geldi. Kadem Ekşi’ye Maltepe Belediyesi Meclis Üyesi Adayı Enes Demirbaş da eşlik etti. Site sakinlerinin şikayetlerini dinleyen Kadem Ekşi, Maltepe için projelerini anlattı.

Maltepe’de 15 bin riskli bina bulunduğuna dikkat çeken Ekşi, “Riskli binalarımızı hızla dönüştüreceğiz. Anneler sahada yanıma gelip ‘oğlum bizi bu binalardan ne zaman kurtaracaksın’ diyor. Bu çığlığa sırtımızı dönemeyiz. Bunları hızla toparlayacağız” dedi.

CHP zihniyetinin yapılan her işi durdurmaya çalıştığını anlatan Ekşi, “CHP Maltepe Belediye Başkan Adayı, Mimarlar Odası Başkanıyken İstanbul’daki bütün projelere dava açtılar. Hepsini durdurdular. Bunlarla da uğraşıyoruz. Biz takoz olmaya gelmiyoruz. Bizim işimiz yapmak. Her gün İstanbul sallanıyor. Bilim insanları ne diyor ‘güvenli yaşam alanları için şehri bir an önce hazırlayın’. Yapıların beton mukavemetleri düşük. Bu işlerin şakası yok. Benim tek önceliğim deprem ve kentsel dönüşüm. Bu işin uzmanıyım. Buraları hızla toparlayacağız” şeklinde konuştu.

selyus