Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 8 Nisan 2017

Kadıköy Meydanı binlerce Kadıköylünün “Evet” sesleriyle inledi

Kadıköy’de 57 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu “Kadıköy Evet Platformu” İskele Meydanında basın açıklaması yaparak, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin halk oylamasında “EVET” oyu kullanacaklarını açıkladı. 

Kadıköy’ün ve Türkiye’nin önemli Konfederasyon, Federasyon ve Derneklerinin oluşturduğu ‘Kadıköy Evet Platformu’, Kadıköylülerce de sıcak ilgiyle karşılandı. ‘Kadıköy Evet Platformu’nun Halkoylaması için Güçlü Evet Mesajı binlerce Kadıköylü tarafından uzun süre alkışlandı.

Basın açıklamasını, “Kadıköy Evet Platformu” adına Platform Başkanı Av. Aydoğan Ahıakın gerçekleştirdi. 16 Nisan halk oylamasının hayati bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Ahıakın; “Platform olarak Referans noktamız özgürlüklerimiz ve demokratik haklarımızdır. Hiç bir siyasi parti veya oluşumun güdümünde olmadan, motivasyonunu milletten ve Kadıköylülerden alan sivil bir oluşum olarak hareket ettiğimizi belirtmek isteriz. Her 10 yılda bir darbe üreten sistemi, Koalisyonları, Siyasi krizleri, Ekonomik Krizleri, Vesayet Odaklarını, Bürokratik Vesayeti, Sıkıyönetimleri, Çift Başlılığı, Terörü, Erken Seçimleri, Darbe ve muhtıraları tarihin tozlu sayfalarına göndermek istiyoruz. Bu nedenle Kadıköy Evet Platformu olarak evet diyoruz! Evet diyoruz! Evet diyoruz!” dedi.

Basın açıklamasından sonra 57 STK’nin Üyeleri ve binlerce Kadıköylü uzun süre Kadıköy Meydanında kalmaya ve bayrak şovlarıyla Evet mesajı vermeye devam etti.

selyus