Ana Sayfa HUKUK, İÇ POLİTİKA 29 Aralık 2021

Kandil’in TBMM temsilcisi HDPKK’yı kapatmak ve vekillerini kodese atmak için daha ne bekliyorsunuz?

HDP’li Feleknas Uca, Meclis’te MİT’in Kuzey Irak’taki operasyonları hakkında soru sormaya kalktı. Uca, skandal paylaşımındaki, “MİT’in, Federe Kürdistan’da yaşayan insanlara yönelik tehdit ve ajanlık dayatmaları” sözleri tepki aldı.


Haber7’nin haberine göre MİT ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), terör unsurlarına yönelik mücadelesini sürdürüyor.
Özellikle MİT kararlı adımlarıyla Kuzey Irak’a girerek Kandil’e göz açtırmıyor.
Terör örgütü PKK’ya karşı art arda başlatılan operasyonlar örgütün dağılma sürecini hızlandırırken PKK’ya verdiği destekle anılan HDP, gündeme yine bu konuyla geldi.
MİT’İN KUZEY IRAK’TAKİ OPERASYONLARI…
PKK’lı teröristlerin cenazelerinde her daim boy gösteren, Kandil’in Meclis’teki savunuculuğu üstlenen HDP, dün bu konu ile ilgili Meclis’e soru önergesi sundu.
HDP’nin Türkçe bilmeyen vekili olarak tanınan milletvekili Feleknas Uca, MİT’in Kuzey Irak’ta yaptığı gizli operasyonlar hakkında bilgi istendi.
DETAYLARI BİZE AÇIKLAYIN”
Meclis’e verdiği soru önergesini sosyal medya hesabından paylaşan HDP’li Feleknas Uca, Twitter mesajında “MİT’in, Federe Kürdistan’da yaşayan insanlara yönelik tehdit ve ajanlık dayatmalarını Cumhurbaşkanı Yardımcısı’na sorduk.” ifadelerini kullandı.
HDP’li Uca, soru önergesinde, “MİT’in Kuzey Irak’ta kaç elemanı var, operasyonların detayları neler, MİT hangi kurumlar aracılığıyla faaliyet sürdürüyor, bilgileri kimlere aktarıyor,” gibi sorular sorarak bilgi istedi. Haber7

selyus