Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 11 Şubat 2019

Kaptan, “Her geldiğimde Üsküdar’da büyük değişim görüyorum”

Uzak yol kaptanı Üsküdarlı İbrahim Bayrak isimli vatandaş, “Ben uzak yol kaptanıyım. 6 ayda bir geliyorum. Her geldiğimde Üsküdar’da büyük değişim görüyorum. Sayın başkanım bu toplantıya da özellikle gelip sizi tebrik etmek istedim.”

Üsküdar Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen, “Söz sizde” sloganıyla Üsküdar Belediyesi Nikah Sarayı’nda Selimiye, Valide-i Atik ve Zeynep Kamil Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

Başkan Türkmen, 3 mahallede ikamet eden vatandaşlarla gerçekleştirilen buluşmada önce 5 yılda yaptığı projeleri özetle anlattı, ardından da sorulara tek tek cevap verdi.

Mahalle sakinlerine seslenen Başkan Türkmen, “Sizler merkez mahallelerimizin sakinleri olarak buraya çok yabancı değilsiniz. Belediye binamız, nikah sarayımız ve hemen yan tarafta bulunan Çavuşdere Spor Sarayımız adeta sizler için hizmette. Şu an burada biliyorum, gelenleriniz var. Sadece buraya değil, Üsküdarımızın her yerine spor salonu yapıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana 9 tane Kapalı Spor Salonu ve Kültür Merkezi inşa ettik. Şu an içerisinde bulunduğumuz nikah salonu biliyorsunuz daha evvel Şemsipaşa’da bulunuyordu. Artık burada daha modern bir yapıda hizmette ve eski yerine benzersiz bir eser ortaya koyduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın, “Millet Kıraathanesi” tabirine uygun bir şekilde inşa edilen Nevmekân Sahil’i mutlaka ziyaret edin” dedi.

Başkan Türkmen daha sonra mahalle sakinlerine meydan projeleri hakkında da bilgiler verdi.

Vatandaşlarla, “Söz sizde” buluşmaları toplantısında Üsküdar Belediyesi’nin bu güne kadar gerçekleştirdiği ve Nakkaştepe Millet Bahçesi, Valide Sultan Gemisi, Engelsiz Yaşam Merkezi ve Nevmekân Sahil gibi önemli projelerin de yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.

“HER GELDİĞİMDE ÜSKÜDAR’DA BÜYÜK DEĞİŞİM GÖRÜYORUM”

Programa damgasını vuran Üsküdarlı bir vatandaş, Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’i hem gururlandırdı hem de duygulandırdı. Üsküdar’ın İbrahim Bayrak isimli vatandaş, “Ben uzak yol kaptanıyım. 6 ayda bir geliyorum. Her geldiğimde Üsküdar’da büyük değişim görüyorum. Sayın başkanım bu toplantıya özellikle gelip sizi tebrik etmek istedim. 5 yıl gibi kısa bir zamanda Üsküdar’a kazandırdığınız yüzlerce eser ve hizmetler için size teşekkür ediyorum. Sizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

Başkanda bu vatandaşa teşekkür edip salondakilere dönerek, ”Görüyorsunuz ilk defa karşılaştık. Ne ben kendisini tanırım, ne de o beni. Söylediklerini sizlerde duydunuz” diyerek cevap verdi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, vatandaşlardan gelen soru, dilek ve şikâyetleri dinleyerek istişare etti.

selyus