Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 16 Mart 2023

Kasımpaşalı Tülay Demircan Koyuncu, AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu

İstanbul’un ünlü simalarından Kasımpaşalı Sultan Demircan’ın kızı, Avrupa El Ele Engellilere ve Yaşlılara Yardım Vakfı’nın Başkanvekilliği Tülay Demircan Koyuncu, TBMM 28. Dönem Milletvekilliği için AK Parti’ye müracaat ederek aday adayı oldu.

Sosyal faaliyetler içinde çok aktif olan, köşe yazarlığının yanı sıra girişkenliği ile de tanınan Tülay Demircan Koyuncu, aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kasımpaşa’dan komşusu.

TÜLAY DEMİRCAN KOYUNCU KİMDİR?

Tülay Demircan Koyuncu, 1970 yılında Kasımpaşa/İstanbul’da doğdu. Aslen Rizeli olan Tülay Demircan Koyuncu, ‘’Dede Sultan’’ olarak bilinen Kasımpaşalı Sultan Demircan’ın kızıdır. 1985 yılında kendi gibi Rizeli olan Ramiz Koyuncu ile evlenerek Berlin’e yerleşti, akabinde 1992 yılında Alman vatandaşlığı alarak ikametine burada devam etti. Evli ve 5 çocuk annesi olan Tülay Demircan Koyuncu, Anadolu Üniversitesi Sosyoloji lisans eğitiminin son yılındadır.

Tülay Demircan Koyuncu, 2004 – 2011 yılları arasında Kur’an-ı Kerim tefsiri eğitimi aldı. Akasya, Batman Basım, HÜR24, NesGaste, Van Postası, Yeni Asya, Yalova Pusula gibi çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yapan Koyuncu, 2020 yılında “Feryal” adlı romanını yayınlayarak ses getirdi. 2013 – 2017 yılları arasında Avrupa Rizeliler Derneği bünyesinde Berlin bölgesinin başkanlığını üstlenmiş olup, söz konusu derneğe üyelik sıfatı haizdir. Halen Avrupa El Ele Engellilere ve Yaşlılara Yardım Vakfı’nın Başkanvekilliği görevini sürdüren Koyuncu, bununla beraber Avrupa El Ele Engellilere ve Yaşlılara Yardım Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevi bulunmaktadır. Vesile olduğu yardımlar ile Berlin’de “Berlin’in Tülay Annesi” olarak bilinmekte olup bölge insanı tarafından kendisine 2015 yılında “Yılın Annesi” ödülüne layık görülmüştür. Bu yardımlar Berlin ile sınırlı kalmamış olup, Türkiye’nin çeşitli illerinde varlığını devam ettirmektedir. Tülay Demircan Koyuncu, bu vesileyle doğum yeri olan Kasımpaşa’ya dönüş yapmış olup, ikametine burada devam etmektedir.

YABANCI DİL BİLGİLERİ

Türkçe                                                : Ana Dil

Almanca                                            : İkinci Ana Dil

İngilizce                                             : Orta / Intermediate

BİLGİSAYAR YETKİNLİKLERİ

Adobe Photoshop Series

Adobe Illustrator Series

Coral Draw Series

Micro Muhasebe Programı

Orka Muhasebe Programı

MS Windows İşletim Sistemleri

MS Office Programları

İnternet Uygulamaları

selyus