Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 25 Mart 2018

Kavakçı, “Liderinin arkasında dimdik duran kahraman teşkilatlarımız var”

Kavakçı, “‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyen, sadece ümmetin değil, dünya mazlumlarının haklarını savunan bir lider geldi. Recep Tayyip Erdoğan geldi. Bu değişti. Türkiye’de bunlar değişti. Bu değişimin arkasında liderinin arkasında dimdik duran kahramanlar var. O kahramanlar, kadın kollarıyla, gençlik kollarıyla, ana kademesiyle bu teşkilat.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı, Şile Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Şile 6. Olağan Kongresi’ne katıldı.

Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Türkiye’nin insan hakları konusunda geldiği noktaya değindi ve 1999’da Ahmet Kaya’nın lince uğradığı, Recep Tayyip Erdoğan’ın okuduğu şiir nedeniyle hapis yattığı, Merve Kavakcı’nın TBMM’de yemin ettirilmediği, 17 Ağustos Marmara Depremi meydana geldiğinde devletin deprem bölgesine ulaşamadığı örneklerini verdi.

Kavakcı, 23 Haziran 2015’te başı örtülü milletvekillerinin yemin ettiğini, 2017’de Bangladeş’e insani yardım için gittiklerinde Kızılay, AFAD, TİKA ve Türkiye’den yardım kuruluşlarının orada olduğunu dile getirerek, partililere şöyle seslendi:

“1999-2018… Ne değişti? Türkiye değişti, Türkiye’nin dünyadaki duruşu değişti. Yabancı liderler önünde süklüm püklüm duran liderler gitti. Devlet anlayışı değişti. Vatandaşa tepeden bakan, milleti ezen devlet anlayışının yerine ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyen, sadece ümmetin değil, dünya mazlumlarının haklarını savunan bir lider geldi. Recep Tayyip Erdoğan geldi. Bu değişti. Türkiye’de bunlar değişti. Bu değişimin arkasında liderinin arkasında dimdik duran kahramanlar var. O kahramanlar, kadın kollarıyla, gençlik kollarıyla, ana kademesiyle bu teşkilat.”

selyus