Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 8 Ocak 2022

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin zulmeden geçmiş yüz yılını itiraf etti

CHP’nin tek partili dönemler ve daha sonraki yıllarda bu millete her türlü zulmü reva gören zihniyetin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü İlçe Örgütü 5. Vefa Ödülleri Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Geçmiş 100 yıldan dersimizi çıkartıp gelecek 100 yıla hazırlanmalıyız. Bu nedenle son kurultayımızda ikinci yüzyıla çağrı beyannamesi, bizim ilk hedefler beyannamesi kadar değerli ve önemli. Artık bir 100 yılın planını, hedefini belirliyoruz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Kongre Merkezinde Beylikdüzü İlçe Örgütü tarafından düzenlenen 5. Vefa Ödülleri törenine katıldı. Gecede Seza Çağdaş, Nurettin Sözen ve Murat Karayalçın’a Vefa ödülleri takdim edildi.

“GEÇMİŞ 100 YILDAN DERSİMİZİ ÇIKARTIP GELECEK 100 YILA HAZIRLANMALIYIZ”

CHP’nin tek partili dönemler ve daha sonraki yıllarda bu millete her türlü zulmü reva gören zihniyetin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “En büyük hayalimiz, bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getirmektir. 100 yıldır uğraşıyoruz. 100 yıldır acı bedeller ödedik. 100 bu ülkede başbakanlar asıldı, gencecik fidanlarımız bağımsız Türkiye dedikleri için asıldı. Bizde şimdi geçmiş 100 yıldan dersimizi çıkartıp gelecek 100 yıla hazırlanmalıyız. Bu nedenle son kurultayımızda ikinci yüzyıla çağrı beyannamesi, bizim ilk hedefler beyannamesi kadar değerli ve önemli. Artık bir 100 yılın planını, hedefini belirliyoruz. O 100 yılda da Türkiye’nin kendi bölgesinde ve dünyada da gerçekten güçlü bir ülke olmasını diliyoruz. Hedefimiz güzel cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırmak ve bunu yapacağız. Bunun kararlılığındayız” diye konuştu.

selyus