Ana Sayfa İÇ POLİTİKA, TÜRKİYE EKONOMİSİ 10 Şubat 2022

Kemal Kılıçdaroğlu İSKİ’yi zorda bıraktı!

İstanbul’da son günlerde su faturalarında ödemlerde azalma olunca İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İSKİ) alelacele bir açıklama yapmak zorunda kaldı.

Cumhuriyet Halk Parti Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, zamları bahane ederek, ‘bundan sonra elektrik faturalarını ödemeyeceğim’ diye sosyal medya hesabından paylaşım yapmıştı.

Bazı İstanbullular da ‘sen misin elektrik faturasını ödemeyen, biz de su faturalarını ödemiyoruz’ diyerek Kılıçdaroğlu’na tepki verdiler..

Türk siyasetin gelmiş geçmiş en provokatör isimlerinden biri olan Kemal Kılıçdaroğlu, böylelikle İSKİ’nin başını yakmış oldu!

Gelirleri azalan İSKİ, hiç vakit kaybetmeden bir açıklama yapmak zorunda kaldı.

İSKİ’DEN GELEN AÇIKLAMA

“Son günlerde bazı sosyal medya kullanıcıları, elektriğe gelen zamları öne sürerek, elektrik faturaları ile birlikte su faturalarını da ödemeyeceklerini ifade etmektedir.

Öncelikle belirtmek isteriz ki; halihazırda İSKİ’nin uyguladığı 5,56 TL/metreküplük 1. Kademe konut tarifesi, 30 büyükşehir belediyesinin uyguladığı su tarifeleri içerisinde 23. sıradadır.

İstanbul’da kente verilen suyun büyük bir kısmı şehir dışından terfi ettirilerek sağlanmaktadır. Bu bakımdan suyun maliyetinde elektriğin çok önemli bir etkisi bulunmakta olup son elektrik zamlarından en çok etkilenenler arasında, Kurumumuz ilk sıralarda yer almaktadır.

Şöyle ki, İSKİ’nin 2022 yılı için hesapladığı elektrik maliyeti, 1 milyar 300 milyon TL iken son elektrik zamlarıyla bu rakam 3 milyar TL’ye yükselmiştir.

Saygıdeğer İstanbullu hemşehrilerimizden bu durumu dikkate alarak faturalarını düzenli olarak ödemelerini bekliyoruz.”

selyus