Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 6 Mart 2023

Kemal Kılıçdaroğlu, masanın adayı

Altılı Masa’da Cumhurbaşkanı adayı belli oldu. Bütün partiler tek bir isimde mutabakata vardı. Millet ittifakı, 14 Mayıs’taki seçimlere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile gidecek.

Türkiye gazetesinin haberine göre CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti’de oluşan 6’lı Masa’da kriz çözüldü. Cuma günkü görüşmelerde yaşanan tartışma sonrası İYİ Parti lideri Meral Akşener ikna edildi. Bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüşen Akşener, 13’üncü toplantıya katılma kararı aldı.

MİLLET İTTİFAKI’NIN ADAYI KILIÇDAROĞLU OLDU

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ev sahipliğindeki toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile Meral Akşener yer aldı. Altı lider Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda tek bir isimde anlaştı. Saatler süren toplantının ardından Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu alınan kararı açıkladı. Karamollaoğlu şu ifadeleri kullandı; “Neticeyi hallettik. Bu akşam aldığımız kararın hayırlı olmasını diliyoruz. Kemal Kılıçdaroğlu bizim cumhurbaşkanı adayımız.”

ALTILI MASA’NIN DİĞER LİDERLERİ CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OLACAK

Öte yanda Millet İttifakı’nın genel başkanları cumhurbaşkanı yardımcısı olacak.

ALTILI MASA’NIN MUTABAKATI YAYINLANDI

 

İlginizi çekebilir

Ne kadar da musmutlular!

Ne kadar da musmutlular!

selyus