Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 1 Mayıs 2019

Kılıçdaroğlu’nun başına taş mı düştü!

“YPG Terör Örgütü değildir” ve ABD’nin desteklediği YPG bize mi saldıracak? diyen Kemal Kılıçdaroğlu, bir askerimizi şehit eden YPG’yi terör örgütü ilan etti. İlginç, herhalde Kılıçdaroğlu’nun başına taş düştü!

Cumhuriyet Halk Parti Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dünkü savunduklarıyla bugünkü paylaşımları yüzdeyüz ters düşüyor! Daha düne kadar “YPG Terör Örgütü değildir” ve ABD’nin desteklediği YPG bize mi saldıracak?” diyen Kılıçdaroğlu, dün YPG bir askerimizi şehit edince sosyal medya hesabından geçmiş söylemlerini inkar eden bir paylaşım yaptı ve YPG’yi terör örgütü ilan etti.

Herhalde Kılıçdaroğlu’nun başına taş düştü!

KILIÇDAROĞLU, YPG TERÖR ÖRGÜTÜ’DÜR DİYE TWEET ATTI

Kılıçdaroğlu’nun Twitter hesabından yaptığı paylaşım: “Fırat Kalkanı harekat bölgesinde, YPG/PKK’lı teröristlerin alçakça saldırısı sonucu şehit olan askerimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır, yaralanan askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!

KEMAL KILAÇROĞLU’NUN ESKİ AÇIKLAMASI

Bundan 5 yıl önce İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü ‘nin davetine katılan Kılıçdaroğlu, bir öğrencinin sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Bizim için YPG terör örgütü değildir. Şimdi bir kere terör örgütü olarak sivillere genç, yaşlı, kadın, erkek demeden öldüren örgütlenmelere biz ‘terör örgütü’ diyoruz. PKK bu bağlamda terör örgütüydü, çünkü genç, yaşlı, kadın, erkek demeden katletti. Ancak YPG’nin şu ana kadar Türkiye’ye veya kendi halkına yönelik böyle bir uygulaması olmadı. Olursa tabii ona da karşı çıkarız. YPG kendi vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşumdur” dedi.

“YPG BİZE Mİ SALDIRACAK?”

Kılıçdaroğlu’nun buda yeni açıklaması. Katıldığı özel bir televizyon programında soruları yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, YPG sorusuna verdiği cevapla terör sempatizanlığında sınırları zorladı. Kılıçdaroğlu, kendisine yöneltilen “beka sorunu” sorusuna “Türkiye’de beka sorunu yok, ABD’nin desteklediği YPG bize mi saldıracak?” şeklinde cevap vererek bir kez skandala imza attı.

selyus