Ana Sayfa EDEBİYAT, İÇ POLİTİKA 19 Kasım 2021

Kitaplar İsmet Uçma anısına imzalandı

Geçtiğimiz ay vefat eden AK Parti Kurucu Üyesi ve İstanbul Milletvekili İsmet Uçma anısına Tuzla Belediyesi Kitap Fuarı’nda “İsmet Uçma Ağabey Anısına” isimli anma programı düzenlendi.

Tuzla Belediyesinin ev sahipliğinde AK Parti Kurucu Üyesi İsmet Uçma anısına Tuzla Belediyesi Kitap Fuarı’nda anma programı düzenlendi. Programa Maliye Bakan Yardımcısı Nurettin Nebati, Tuzla Belediye Başkanı Doktor Şadi Yazıcı, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Ravza Kavakçı Kan, Osman Boyraz, Hasan Turan, Erol Kaya ve İsmet Uçma’nın çocukları katıldı.

“BU PROGRAM BİZİM İÇİN ÇOK ANLAMLI”

Programda konuşan Mehmet Ali Uçma, “Babamın bize hep söylediği bir söz vardı. Okuyun, daima okuyun. Okuyan bireyler olun. Ve hep okuduk. Şu örneği verirdi, bir sayfa kitap okuyan, hiç kitap okumayana, on sayfa kitap okuyan bir sayfa kitap okuyana göre fark eder derdi. Ve bize de evlatları olarak bu özenle, bu titizlikle hareket etmeye özen gösterdi. Bu program bizim için çok anlamlı. Kıymetli başkanım şahsım ve ailem adına çok teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun. Hepinizden Allah razı olsun. Bizi yalnız bırakmadınız. Çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“O BİR KİTAP DOSTUYDU, O BİR YAYIN SAHİBİYDİ. BİZİM İÇİN HEP AĞABEY OLARAK KALACAK”

Tuzla Belediye Başkanı Doktor Şadi Yazıcı, “İsmet ağabeyimizi, İsmet Uçma’yı rahmetle anıyorum. Bugün ailesiyle beraber sevenleri, dostlarıyla birlikte kendisini andık. O bir kitap dostuydu, o bir yayın sahibiydi. Ama bizim için hep ağabey olarak kalacak. Kendisinin bize gerek tefekkür ufkumuza fikrimize, geleceğimize katmış olduğu düşünce ve gerekse fikirleriyle hem bir dava arkadaşı olarak hem de bir yol arkadaşı oldu. Ama bu dünyada bazen sorup da öğrenebileceğimiz ender insanlardan birisi olduğunu bildiğim ara sıra açıp bu konuda ne yapmamız lazım dediğimizde bize her zaman yol gösteren değerli abimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Sevenlerine ve bütün ailesine sabır, kendisine de rahmet diliyorum.” dedi.

Öte yandan, program sonunda AK Parti İstanbul Miletvekili Erol Kaya ve Tuzla Belediye Başkanı Doktor Şadi Yazıcı İsmet Uçma anısına kendi kitaplarını imzaladı.

selyus