Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 16 Mart 2023

Kültür, sanat ve edebiyat dünyasının sevilen ismi Mehmet Mazak, milletin vekili olmak için yola çıktı

Türkiye’de kültür, sanat ve edebiyat deyince akla gelin ilk isimlerden biri olan, Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Mazak, millete ülke genelinde hizmet etmek adına AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu.

TBMM 28. dönem AK Parti Mersin Milletvekili aday adayı olan Mehmet Mazak adaylığı ile ilgili edebiyat diliyle şunları söyledi: “Bir memleket sevdasıdır benimkisi. Dağlarında burcu burcu kekik kokularını her dem içime çektiğim. Ovalarında kuzularıyla koşarak hayallerime eriştiğim.

Bir anne duasına tutunarak uzun yolculuklara talip olduğum, zorluk nedir bilmeden vatan uğruna yorulduğumu unuttuğum.

Mersinliyim ben.  Akdeniz’in incisi, gönüllerin gülcesidir Mersin. Değer kattığım ve yaşarken değer bulduğum şehrin ta kendisidir. Kelimelerimin anlamını bulduğu kitaplarımı yazarken Mersin’e daha çok gönül verdim. Makalelerimde seyrettim Mersin’i, dolaştığım sokaklarında edindim dostlarımın en içlisini.

Çiftçi bir aileden gelmenin onurunu yaşadım. Tarımın sıkıntılarını sahiplenen bir yapının içinde geçti çocukluğum. Şehir bana ne söyler ve ne bekler bilirim aşina olduğumdan. Hayaller kurmanın ötesinde mekanı yaşanılır kılmanın, kültürel dokusuna ivme katmanın peşinde oldum hep.

Bir memleket tutkusudur benimkisi. Her karış toprağından fışkıran berekete hayran olduğum, dünden bugüne tertemiz havasını soluduğum. Memleket ki, söyleşir seninle kederini. Memleket ki, “derman ol” diye paylaşır kaderini.

Mersinliyim ben. Limon çiçeklerinin kokusunu Türkiye’me taşımak için yola koyulan. Çıktığı bu yolda ak günler için gözünü karartmayan.

Bir memleket türküsüdür benimkisi. Her nağmesine bütün insanlarının sedası değsin diye uğraşan, her nakaratında milletiyle el ele yürüyen liderine eşlik etmekten bıkıp usanmayan. Her karış toprağını kutsal sayan kahramanların kulağıma mertliği fısıldadığı yerdenim ben.

Mersinliyim ben. Sözü kavi, duruşu dik, yüreği aşk dolu bir Anadolu yiğidiyim.

Adım Mehmet. Ülkesi için gözünü kırpmadan canını feda edecek Mehmetlerden biriyim. Aşık olmadan, vatana sevdalanmadan zincirlerin kırılmayacağını bilirim. İnandım inanmaya. İnandım vatan için yapılan her çabanın bizi zafere ulaştıran bir yol olduğuna.

Özgürlüğümüzün fermanı olan Ak dava yolunda yürümeye hazırım.

Bölünmez vatanım Türkiye için ben Mersinli Mehmet Mazak buradayım.”

selyus