Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 9 Ekim 2021

Kurtulmuş, “Mescidi Aksa kıyamete kadar Müslümanların camisi olarak kalacaktır”

İlim Yayma Cemiyeti’nin 63’üncü Olağan Genel Kurulu’nda konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Mescidi Aksa kıyamete kadar Müslümanların camisi olarak kalacaktır” dedi. Türkiye’nin Suriye politikasına da değinen Kurtulmuş, terör örgütü DEAŞ’le mücadeleyi en iyi yönetenin Türkiye olduğunu da sözlerine ekledi.

İlim Yayma Cemiyeti’nin 63’üncü Olağan Genel Kurulu, İstanbul Başakşehir’deki Emin Saraç İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Genel Kurul toplantısına, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un yanı sıra; AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, Başakşehir Kaymakamı Uğur Turan ve pek çok sivil toplum kuruluşunun başkanları katıldı. Program Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi olan 12 yaşındaki Burak Adaş’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından kürsüye çıkan Numan Kurtulmuş bir konuşma yaptı.

“TÜRKİYE, SURİYE’DEKİ KARDEŞLERİMİZİN İYİLİĞİ İÇİN ORADADIR”

Türkiye-Amerika ve Suriye arasındaki ilişkilere değinen AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Temsil Heyeti’nin Joe Biden’a bir mektup gönderdiğini biliyoruz. O mektubun içinde Türkiye’nin Suriye’ye yardım etmesini istemediği yazıyor ve bunu kınıyoruz. DEAŞ’le mücadeleyi en iyi yöneten Türkiye’dir. Türkiye, Suriye’deki kardeşlerimizin iyiliği için oradadır. Onların güvenli limanı olmak için oradadır. DEAŞ’ı ortadan kaldırmak için hangi biriniz bir koalisyon içinde oldunuz? Türkiye her türlü örgütle mücadelesini sürdürüyor. Biz Türkiye’nin topraklarını terör örgütlerinden kurtarmak için PKK-PYD’li teröristlerle mücadele ediyoruz. Amerika o örgütlerle fotoğraf çektirmişti. Bunu da Biden’a hatırlatmak isterim” dedi.

“MESCİDİ AKSA KIYAMETE KADAR MÜSLÜMANLARIN CAMİSİ OLARAK KALACAKTIR”

Mescidi Aksa üzerinde oynanan stratejilerin farkında olduklarını da belirten Kurtulmuş, “İsrail mahkemelerinde çıkan karara da değinmek istiyorum: Mescidi Aksa kıyamete kadar Müslümanların camii olarak kalacaktır. Bu adımı atan İsrail de biliyor ki bu yaptırımı onlara uygulatacak dayıları var. Birleşmiş Milletler’in bütün çıkardığı kararlara rağmen işgallerine devam ettiler. 1948’den beri bunu yapıyorlar. İslam toprakları şu an bu haldeyken Mescidi Aksa’da bir tapınak yapalım kararını gündeme getiriyorlar. Mescidi Aksa peygamberlerin bir emaneti ve kıyamete kadar da Müslümanlara açık kalacaktır” diye konuştu.

İlim Yayma Cemiyeti’ne emek vermiş insanları özellikle andığını söyleyen AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Osmanlı’nın ve Selçuklu’nun özellikle kullandığı, şehir meydanları başta olmak üzere her tarafa yerleştirdiği asaleti temsil eden bir ağaçtır çınar. Çınar sadece bir ağaç değil, bir milletin devamlılığını ve güçlü yarınlarını kuran bir ağaçtır. Osman Niyazi de bununla ilgili bir rüya görmüştür. Bu millet hiçbir zaman geriye gitmedi. Bu millet çok daha güçlü adımlar atarak ilerledi. Bütün darbeler döneminde İlim Yayma Cemiyeti kararlılıkla yoluna devam etmiştir. Tüm darbe süreçlerini yaşamış bir kurumdur. Aynen bir çınar gibi bugünlere gelmeyi başarmıştır. İlim Yayma Cemiyeti zor zamanlarda direnmenin de bir örneği olan kuruluştur. Siyasetten hiçbir zaman yararlanmadılar” şeklinde konuştu.

selyus