Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 31 Aralık 2022

Kurtulmuş, seçimle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimleri ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, belli zorunluluklar oluşursa seçim tarihinin öne alınabileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimleri ile ilgili açıklamalarda bulunan AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, seçimlerin Haziran’da yapılmasının planlandığını, ancak belli zorluklar ortaya çıkarsa öne alınabileceğini açıkladı. 2023 seçim takvimine ilişkin olarak, “Şu anda seçimin tarihi Haziran 2023. Belli zorunluluklar ortaya çıkarsa bir miktar öne alınması mümkün olduğunca olabilir. Ama böyle bir konu henüz gündemimizde değil” diye konuştu.

“2023 SEÇİMLERİNDE ‘İTİBAR’ KİLİT KAVRAM”

AKP’nin 2023 seçimlerinde aday listesiyle ilgili konuşan Kurtulmuş, “Geçtiğimiz seçimler öncesinde ‘Artık Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının arkasına gizlenerek siyaset yapma devri geride kalmıştır’ dedim. Erdoğan bir dünya lideridir. Her arkadaşımızın Tayyip Erdoğan’ın davasını anlayacak, ona güç verecek bir performansının olması lazım. Aday tespit sürecinde kilit kavramın ‘itibar’ sözcüğü olduğu kanaatindeyim. Halkımızın ‘Bu insan, bu kadın, bu adam düzgün adamdır, doğru adamdır, benim derdimi taşıyacak insandır’ diyebileceği itibarlı yani ‘muteber’ isimler üzerinden aday tespitlerimizi yapacağız” dedi. Türkiye gazetesi

selyus