Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 11 Ağustos 2020

Mahir Ünal, Erdoğan’ın oy oranını açıkladı

Katıldığı etkinlikte çeşitli açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, “Cumhur İttifakı’nın oy oranı ve Cumhurbaşkanımızın oy oranı yüzde 52’nin altına hiç düşmedi.” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, AK Parti’nin 19’uncu kuruluş yıl dönümü öncesi medya temsilcileri ile bir araya geldi.

AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen programda çeşitli açıklamalarda bulunan Ünal, AK Parti, Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oy oranlarına ilişkin bilgiler verdi.

Ar-Ge Başkanlığının düzenli olarak anket yaptırdığını belirten Ünal, AK Parti’nin oy oranının hiç yüzde 42-44 bandının altına düşmediğini açıkladı.

“ERDOĞAN’IN OY ORANI YÜZDE 52’NİN ALTINA DÜŞMEDİ”

Cumhur İttifakı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da oy oranlarına ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, “Cumhur İttifakı’nın oy oranı ve Cumhurbaşkanımızın oy oranı yüzde 5.’nin altına hiç düşmedi.” dedi.

Gazetecilerin “Son dönemde özellikle Cumhur İttifakı’nın oy kaybettiği yönünde açıklamalar yapılıyor. Bu açıklamalara yönelik sizin değerlendirmeleriniz nedir” sorusuna ilişkin açıklamalarda bulunan Ünal, şu açıklamalarda bulundu:

“TEK BİR ANKET YAPTIRMIYORUZ”

“Ar-Ge Başkanlığımız düzenli olarak anket yaptırıyor. Tek bir anket yaptırmıyoruz, 3-4 farklı şirkete anketler yaptırıyoruz. AK Parti’nin oy oranı hiç yüzde 42-44 bandının altına düşmedi. Cumhur İttifakı’nın oy oranı ve Cumhurbaşkanımızın oy oranı yüzde 52’nin altına hiç düşmedi.”

“ERKEN SEÇİMİN TARTIŞILMASI GEREKSİZ”

Erken seçim tartışmalarına yönelik de açıklamada bulunan Ünal, “Bizim attığımız adımlarda herhangi bir şekilde erken seçim havası var mı? Asla. Bu konunun tartışılmasını gereksiz görüyorum. Türkiye’nin gündeminde hiçbir şekilde erken seçim yoktur” dedi. Yeni Akit

selyus