Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 15 Kasım 2020

Mahmut Eminmollaoğlu ile yola devam

İSTANBUL TAKİPTE HABER SİTESİ

AK Parti Ümraniye 7. Olağan İlçe Kongresi, Ümraniye Millet Bahçesi’nde gerçekleşti.

Mevcut İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu’nun yeniden aday gösterildiği kongreye AK Parti Genel Başkanı Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Genel Başkan Yardımcıları, AK Parti MKYK Üyeleri ve Milletvekilleri Mustafa Ataş, İffet Polat, Erol Kaya, TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Av. Mihrimah Belma Satır, Milletvekilleri Hulusi Şentürk, Osman Boyraz, Av. Abdullah Güler, Av. Serkan Bayram, İsmet Uçma, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doktor Mustafa Küçükkapdan, Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, 3 kademe İl Başkanları, diğer ilçelerin ilçe başkanları ve Ümraniye teşkilatları katıldı.

İLÇE BAŞKANI AV. MAHMUT EMİNMOLLAOĞLU’NUN KONUŞMASI

Ümrani’yenin sevilen ismi, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, kongre sonrası yeni yönetimiyle birlikte basına poz verdi. 

Kongrede, divan başkanlığı ve divan üyeleri seçildikten sonra gündem raporu, faaliyet raporu ve gelir-gider kesim hesap raporu okunarak oylamaya sunuldu.

Gelecek dönem için tahmini bütçe okunarak oylandıktan sonra mevcut başkan Av. Mahmut Eminmollaoğlu’nun aday olduğu tek listeyle seçime gidildi.

Ümraniye Belediyesi’nde 3 dönem Ümraniyelilere büyük emekleri olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doktor Mustafa Küçükkapdan, AK Parti Ümraniye 7. Olağan İlçe Kongresine katılarak yeniden seçilen İlçe Bakanı Av. Mahmur Eminmollaoğlu’nu tebrik etti. 

“HALKTA NE VARSA, ONU SİYASETE TAŞIRSAK BAŞARILI OLUYORUZ”

Kongreye katılan Kurtulmuş, Türkiye’de 3 temel özelliği taşımayan partilerin iktidar olamayacağını belirterek, söz konusu özelliklerin AK Parti’de olduğunu ifade etti.

Milletin değerleri ve inançlarıyla barışık olmayı birinci özellik olarak aktaran Kurtulmuş, şöyle devam etti:

“Milletin kökleri üzerinde yükselmek… Çünkü biliyoruz ki hiçbir ağaç başka bir gövde üzerinde yükselmez. Bu millet ancak kendi gövdesi üzerinde yükselir. AK Parti’nin birinci özelliği budur. İkinci özelliği milletle birlikte, milletin içinde, aynı hissiyat içinde olmaktır. Fanuslarda yaşayanların, fildişi kulelerden ahkam kesenlerin, milletin derdini anlaması mümkün değildir. AK Parti teşkilat mensuplarının, bu ülkede gitmediği mahalle, sıkmadığı el, uğramadığı el, çayını içmediği esnaf yoktur ve olmayacaktır. Halkta ne varsa, onu siyasete taşırsak başarılı oluyoruz.”

“AK PARTİ’DE ADAMCILIK, HİZİPÇİLİK, AŞİRETÇİLİK, KAYIRMACILIK OLMAZ”

Kurtulmuş, AK Parti’nin zadeganın, seçkinlerin partisi olmadığına dikkati çekerek, “AK Parti şu locanın ya da şu hocanın partisi değildir. AK Parti 83 milyon milletin partisidir. Onun için AK Parti’de adamcılık, hizipçilik, aşiretçilik, kayırmacılık olmaz. Milletin partisi olan bu partinin bu özellikleriyle yoluna devam etmesi lazım ki… Daha çok gidilecek yol var. Eskiden ‘Köprünün ortasına geldik.’ diyordum. Şimdi ortasını da geçtik. Yeniden güçlü büyük Türkiye, yeni ve adil bir dünya kurma idealimizle köprünün çoğunu geçtik. Karşı kıyıya geçeceğiz ve Allah’ın izniyle bir daha eski Türkiye’ye dönmemek için Tarık Bin Ziyad’ın gemileri yaktığı gibi köprüleri yıkarak daha ileri hedeflerimize gideceğiz. AK Parti’nin üçüncü önemli özelliği de demokrasi ve reform yanlısı olmasıdır. AK Parti’yi milletin partisi yapan, 50 bin badireden atlatan şey de demokrasiyi bütünüyle içselleştirmiş olması, inanmış olmasıdır.” değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Beşeri planda milletin gücünden başka hiçbir güç kabul etmiyoruz, hiçbir gücün önünde eğilmiyoruz.” sözünü anımsatan Kurtulmuş, Allah’tan başka hiçbir gücün önünde eğilememeye ahdetmiş bir kadro olduklarına dikkati çekti.

selyus