Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 28 Ocak 2021

Mahmut Eminmollaoğlu, “Yeni partilerin Ümraniyelilerin nazarında karşılığı yok”

Başkan Eminmollaoğlu, “Gelecek Partisi ile Deva Partisi’nin yanı sıra Türkiye Değişim Partisi de kuruldu. Sahada şunu çok net görüyoruz ki bunların vatandaşlar nezdinde bir karşılığı yok. Esnaf ve vatandaşlar, daha düne kadar AK Parti hükümetini öven bunlara yeni parti kimlikleriyle kötülemelerine tepki vererek ilgi göstermiyorlar. Bunların seçimlere kadar kalacaklarını pek zannetmiyorum. O sürece kadar sabun köpüğü gibi sönüp giderler.” 

AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, Anadolu Yakası yerel basını ilçe binasında ağırladı. Başkan Eminmollaoğlu’na İlçe Kadın Kolları Başkanı ve Ümraniye Belediye Meclis Üyesi Hülya Taşçı, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Burak Çiftçi, Tanıtım Medya Birimi’nden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Murat Uçar ile Birimdeki İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri eşlik etti.

Yapılan kongre süreci ve yeni yönetim görev dağılımlarının yoğunluğu nedeniyle “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” basınla o tarihte bir araya gelemeyen İlçe Başkanı Eminmollaoğlu, durumu telafi ederek yerel basınla samimi ve dostane bir ortamda buluştu.

Bu buluşmada yaptıkları çalışmalardan bahseden ve sürekli sahada Ümraniyeli hemşerileri ile esnafı ziyaret ettiklerini ifade eden Başkan Eminmollaoğlu, basın mensuplarının sorularını da cevapladı.

Eminmollaoğlu, bir yıl önce Türkiye’yi etkisi altına alan koronavirüse (Covid-19) karşı hem ülke genelinde hem de Ümraniye olarak çok ciddi mücadele verdiklerini, son günlerde vaka sayılarının minimum seviyelere indiğini söyledi.

“ESNAF VE VATANDAŞLARIMIZIN SORUNLARINA KÖPRÜ OLUYORUZ”

AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, “Kongre öncesi de sürekli sahadaydık, kongre sonrası da ara vermeden sahadayız. Avukatlık mesleğimi yapmadığım için zamanım çok. Ümraniye’ye ve Ümraniye halkına daha iyi neler yapabiliriz diye uğraşıyoruz, çabalıyoruz. Saha çalışmalarımızda vatandaşlarımızın sorunlarına köprü olup ilgili kurumlara iletiyoruz. İletmekle kalmıyor, aynı zamanda takipçisi de oluyoruz.

Pandemi şartlarına rağmen ekibimizle birlikte bayrağımızı hedeflediğimiz yerlere yükseltmenin gayreti içindeyiz. Önümüzde iki kritik seçim var. Biz AK Parti Ümraniye İlçe teşkilatı olarak partimize seçimlerde maksimum katkı sunmak için sürekli mesai harcıyoruz” dedi.

“15 YILDA BİR KURUŞ BORÇLANMADIK”

2004 yılında belediye yönetimini devraldıklarında bir tane bile kültür merkezi ve elle tutulur kalıcı eser olmadığını belirten Eminmollaoğlu, “Şahsen benimde belediye başkan yardımcısı olduğum önceki 3 dönem Belediye Başkanımız Hasan Can’ın 15 yıllık görev sürecinde, Ümraniye’ye 450-500 civarında kalıcı eser kazandırdık. Bizim belediye yöneticiliğimiz döneminde tüm bu kalıcı eserleri yaparken bir kuruş borçlanmadık.

Son bir yıldır yaşadığımız pandemi sürecinden dolayı ekonomik krize rağmen bu belediye yönetimi döneminde de Hükümet Konağı, Emniyet Müdürlüğe, belediye yanında katlı otopark gibi önemli projeleri yapılmaktadır” diye konuştu.

YENİ PARTİLERİN ÜMRANİYELİLER NAZARINDA BİR KARŞILIKLARI YOK”

İstanbul takipte Haber Sitesi olarak “Gelecek Partisi ile Deva Partisi genel ve yerel seçimlerinde sizi etkiler mi?” diye sorduğumuz soruyu cevaplayan Başkan Eminmollaoğlu, “Bizler kendimizden emin bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyor ve bir taraftan da ilçedeki siyasi gelişmeleri takip ediyoruz. Gelecek Partisi ile Deva Partisi’nin yanı sıra Türkiye Değişim Partisi de kuruldu. Tabi baktığımızda ağırlıklı bizden ayrılanlar oralarda. AK Parti’de aday adayı olanlar yönetimlerde görev yapanlar bir yerlere getirilmeyince ve istedikleri yerlerde görev verilmeyince o partilere gittiler. Sahada şunu çok net görüyoruz ki bunların vatandaşlar nezdinde bir karşılığı yok. Esnaf ve vatandaşlar, daha düne kadar AK Parti hükümetini öven bunlara yeni parti kimlikleriyle kötülemelerine tepki vererek ilgi göstermiyorlar. Bunların seçimlere kadar kalacaklarını pek zannetmiyorum. Sabun köpüğü gibi sönüp giderler. Son olarak şunun altını çizmek istiyorum; biz işimize bakıyoruz. Türkiye, İstanbul ve Ümraniye için hayati bir seçim olarak gördüğümüz 2023 Cumhurbaşkanlığı ile Genel Seçim ve 2024 Yerel Seçimlerine şimdiden çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diyerek konuşmasını tamamladı.

selyus