Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 11 Eylül 2018

Mehmet Özhaseki, AK Parti’nin belediye başkan adayında aradıklarını tarif etti!

AK Parti’nin yerel seçimlerde aday profilinin nasıl olacağına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, “AK Parti olarak adaylarımızda aradığımız en önemli özellik liyakat, erdem ve tevazu. Sayın Cumhurbaşkanımız tevazu konusunun özellikle üstünde duruyor. Adaylarımızın kapısının açık olması, sofrasının ve gönlünün açık olması bizim için çok önemli. Ayrıca para yönetimini bilmeli. İşin ehli ve çalışkan olmalı” dedi.

“KADIN VE GENÇLERİMİZDEN ADAYLARIMIZ OLACAK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kadınların ve gençlerin yerel yönetimlerde bulunmasına dile getiren Özhaseki, belediye başkan adaylığı için kadınların ve gençlerin müracaat etmeleri durumunda destekleyeceklerini vurguladı. Ayrıca birçok şehirde yerel yönetimler için kadın adaylara öncelik vereceklerini belirten Özhaseki, “Kadın ve gençlerimizden belediye başkan adaylarımız olacak.” dedi.

İstanbul ve Ankara’da mevcut büyükşehir belediye başkanlarıyla devam edilip edilmeyeceğine ilişkin soruya da cevap veren Özhaseki, konuyla ilgili alınmış bir prensip kararı olmadığını belirtti. İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlarından memnun olduklarını; ama yeniden aday olup olmayacakları konusunda şu an bir değerlendirme yapmanın erken olacağını söyledi.

Program moderatörü Kübra Par’ın twitter üzerinden, “AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin yerel seçimlere dair “Gerçek Fikri Ne?” sorusuna, yine twitter üzerinden Özhaseki, “Bizim gerçek fikrimiz; gönülleri fethetmek. Bunun da yolu Gönül Belediyeciliği.” cevabını verdi.

selyus