Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 12 Haziran 2022

Meral Akşener gibilere yalancı mı deniyordu?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk TV’de Serap Belet ve Kürşad Oğuz’un sorularını yanıtladı. Akşener iç siyasetten dış politikaya, ekonomiden göçmen sorununa değin bir dizi konuda görüşlerini açıkladı.

Habertürk’te “Başı açığa da başörtülüye de karışmaya hakkımız yok” diyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Doğru Yol Partisi (DYP) milletvekili iken 1996 ve 1997 yılları arasında Necmettin Erbakan tarafından kurulan koalisyon hükûmetinde İçişleri Bakanı olarak görevinin başındaydı. O yıllar Rahmetli Mehmet Ali Birand’ın 32 Gün programının konuğu olan dönemin İçişleri Bakanı Akşener, 28 Şubat postmodern darbe girişiminde içinde başörtüsü yasağının da olduğu Milli Güvenlik Kurulu kararlarının uygulanacağını ısrarla vurguluyor. Bugün ise milletin gözünün içine baka baka başörtüsü savunuculuğu yaparak yalancı olduğunu ortaya koyuyor!

28 ŞUBAT’IN ALTINA İMZA ATAN MERAL AKŞENER’İN YENİ AÇIKLAMASI “BAŞI AÇIĞA DA BAŞÖRTÜLÜYE DE KARIŞMAYA HAKKIMIZ YOK”

Bir soru üzerine konuyu başörtüsüne getiren Meral Akşener, “Birçok konuda vatandaş nezdinde uzlaşmalar var. 28 Şubat dönemini yaşamış bir insanım. O dönemde ilginçtir başı açık kadınla başı kapalı kadın dövüşmedi. Ne zaman adamlar devreye girdi, çıkar çatışmasına çevirdi, herşey gümbürtüye gitti. Türkiye’de korkular var, bunu aşmamız gerekiyor. Başörtülü kadın başının örtüsünün çekileceğinden korktu, başı açık kadın saçının çekileceğinden korktu. Benimle ilgili fezleke gelmişti. ‘Başı açık kadının saçına el ile başörtülü kadının eşarpına uzanan eli kıralım’ demiştim. Bu söz üzerine hakkımda fezleke geldi. Herkes bizi rahat bıraksın. Ben 7 yaşından beri 5 vakit namaz kılıyorum, hacıyım. Hanımefendin kıyafetine, sizin gündelik hayatına karışmak gibi bir hakka sahip değilim. Örtülüye de, içkisini içene de saygı duymak zorundayız. Birbirimize bir şey dayatmak gibi hadsizliği yapamayız. Bunların sokakta karşılığı yok. İnsanlar arasında bu yok.”

selyus