Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 21 Kasım 2016

Metin Külünk, 15 Temmuz işkal girişiminin arka planını anlattı

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği “15 Temmuz Hain Darbe Kalkışması ve Kapımızın Önündeki İhanet” temalı toplantıda Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz işkal girişiminin arka planını anlattı. 

AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği “15 Temmuz Hain Darbe Kalkışması ve Kapımızın Önündeki İhanet” temalı toplantının konuşmacısı AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’tü. İstanbul’u ilçe ilçe ve Türkiye’nin bazı illerini gezerek hain 15 Temmuz işkal girişiminin perde arkasını ortaya çıkaran Metin Külünk’ü Çekmeköylüler bağrına bastı. AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı’nın öncülüğünde Turgut Özal Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa yoğun ilgi gösteren insanlar Külünk’ü ayakta dinledi.  Programa kadınların güçlü bir şekilde katılım gösterdiği gözlerden kaçmadı.

‘Çok değerli bir topluluk olduğunuzu unutmayın. AK Parti çatısı altında sayın Erdoğan liderliğinde bu ülkede, bu millete kazandırdıklarıyla ve insanlığın yeniden ayağa kalkışına hizmet eden bir hareketiz. Allah’ımıza Hamdolsun’ diyerek konuşmasına başlayan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, “AK Parti’yi sandık üzerinden iktidardan uzaklaştıramayanlar, sandık üzerinden AK Parti’ye alternatif oluşturamayanlar, siyaset politikaları ve siyaset tarzlarıyla bu ülkede iktidar olmayı başaramayanlar, sandık üzerinden millete ümit veremeyenler, sandık üzerinden bu ülkede AK Parti’nin dışında iktidar alternatifi üretemeyenler ve onların dışardaki işbirlikçileri, onların dışarıdaki akıl hocaları sandık üzerinden başaramadıklarını 15 Temmuz gecesi içeriden bir kalkışma, bir işkal girişimi denemek istediler. Bir işkal girişimi ile başarmak istediler. 15 Temmuz’un tarihçesi 150 yıl öncesine dayanır. 15 Temmuz bir akşamlık vaka değildir. Bu ülke 150 yıldır nice 15 Temmuzlarla karşılaştı. İlk defa değil. 15 Temmuz gecesi ise en iğrenç ve en ağırıyla karşılaştık. Biz bu 15 Temmuz’cuları Çanakkale’de gemilerinden ve bayraklarından tanıyoruz. İngilizlerdi, Fransızlardı, İtalyanlardı, Yeni Zelandalılardı. Çanakkale’den bunları tanıyoruz. Eğer Çanakkale geçilseydi Anadolu’da bugün yoktuk. Sürgün edilmiştik. Aradan 100 yılı aşkın bir zaman geçtikten sonra bu 15 Temmuz gecesindeki bu kalkışma var ya! Bu ülkeye dayatılmış ikinci silahlı işkal girişimidir” dedi. 

selyus