Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 27 Ağustos 2016

Metin Külünk, “Soruşturmalara müdahale edenleri açıklayacağım!”

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, “Açık açık söylüyorum.. Tek tek ilan edeceğim, tek tek.. Kim illerinde soruşturmalara müdahale ediyor. Hangi siyasetçi, kim olursa olsun! Bu ülke meselesidir, vatan meselesidir. Hiç eyvallahım da yok. Açık açık ilan edeceğim, bu ilde şu siyasi savcıya baskı yapıyor, emniyet müdürüne baskı yapıyor. Bu terör örgütünden alınan şahısları serbest bıraktırmak için. Hepsini konuşacağım! Açıkça söylüyorum.”

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, parti içindeki FETÖ’cü üst düzey isimlere kılıcını çekti. Geçtiğimiz günlerde bazı basın organlarında konuşan Milletvekili Külünk, en son Bursa Televizyonu’nda yaptığı açıklamalarla AK Parti içindeki haşhaşilere adeta kükredi. Bunların kim olduklarını tek tek ilan edeceğini ve FETÖ’cü adamlarını kurtarmak için yargıya ve emniyete baskı yapanları açıklayacağını söyleyen Milletvekili Metin Külünk’ün bildiklerini Başbakan Binali Yıldırım’da biliyor mu acaba? Bizim bile hayretler içinde kaldığımız konuşmasında partinin geleceğine yönelik hayati açıklamalar yapan Külünk’ün konuşmalarında anladığımız kadarıyla genel merkezden yeterli desteği henüz alamamış görünüyor!

Bizde İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak; karıncanın Hazreti İbrahim’in atıldığı ateşin sönmesi için taşıdığı su misali AK Parti içindeki irili ufaklı bütün Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarının temizlenmesi için sonuna kadar bu haberleri yaparak dik durmaya devam edeceğiz.  

Çok önemli açıklamalarla Türkiye’nin gündemine oturan Milletvekili Metin Külünk, “Bu örgüte finans desteği sağlayan ve 17-25 Aralık’tan sonra da devam ettiren rektörler ne olacak? Yerel yöneticiler ne olacak? Bunlara hamilik yapan siyasetçiler ne olacak? Kurum ismi vermeyeceğim. Kendi görev yaptıkları dönemde bu örgüte bu kurumları teslim edenler ne olacak? Çıksınlar özeleştirilerini yapsınlar. Hesap vermeleri gerekiyorsa da gitsin adalete hesap versinler.

15 Temmuz’da eğer bu kalkışma hedefine ulaşsaydı, hepsi zaten Pensilvanya’da kuyruğa gireceklerdi. Eee olmadı.. Beyefendi (Cumhurbaşkanı Erdoğan) aslan gibi kükredikten sonra, bunlar gece saat 02.30’da hatta o saatle de yetinmediler sabahı beklediler. Acaba yine bir şey olur mu! Eee çıktınız ortaya, demokrasi avaresisiniz ya. Yetmedi, illerinizdeki soruşturmalar müdahale ediyorsunuz..!!” dedi. 

Konuşmasına dozajı daha da yükselterek devam eden Külünk, “Açık açık söylüyorum.. Tek tek ilan edeceğim, tek tek.. Kim illerinde soruşturmalara müdahale ediyor. Hangi siyasetçi, kim olursa olsun! Bu ülke meselesidir, vatan meselesidir. Hiç eyvallahım da yok. Açık açık ilan edeceğim. Bu ilde şu siyasi savcıya baskı yapıyor, emniyet müdürüne baskı yapıyor, bu terör örgütünden alınan şahısları serbest bıraktırmak için. Hepsini konuşacağım! Açıkça söylüyorum. Buradan da vatandaşlarıma açık çağrı yapıyorum. Kimse, ben dahil hiç kimse.. Ya Cumhurbaşkanımız Pazar günü bunları haber verin diyor. Dedi mi? Dedi. Daha ne yapsın bu insan ya..!! Onun Şehit olmasını mı bekliyorsunuz? O Şehit edilsin, Allah göstermesin.. Allah bu milletin başından onu eksik etmesin. Eee siz bu örgütle uzlaşma içerisinde yolunuza devam edin, öyle mi?

Bunlar birkaç kanatta: bir kısmı örtmek istiyor, bir kısmı kurtarmak istiyor, bir kısmı karartmak istiyor. Bir kanat ta hala ümitlerini şuna bağlamışlar; Allah göstermesin bir suikast olur, (canımızı, yüreğimizi bizden alırlar) ondan sonra bu örgütle güzelce zaten canciğer kuzu sarmasılar.

Erdoğan’sız AK Parti bekleyenler var ya! Erdoğan’sız Türkiye Bekleyenler var ya, onlar dışarıda değil içeride..!!” diye konuştu.  

selyus