Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 29 Mayıs 2019

Milletvekili Bayram, “Ekrem İmamoğlu Ayasofya için Yunanlılara söz mü verdin?”

Çok iyi bir zamanlamayla İstanbul’un Fethi’nin 566. yıl dönümünde, “Zulüm 1453’de başladı” diyen zihniyetin adayı Ekrem İmamoğlu’na adeta bitirici sorular soran AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Serkan Bayram, “Bugün İstanbul’umuzun Fethi’nin 566. Yıl Dönümü. İstanbul’un Fethi’nin 566. Yıl Dönümünü Kutluyorum. Fatih Sultan Mehmet Han’ın 566 yıl önce Cami’ye çevirmiş olduğu Ayasofya’yı, bugün siz Yunan Basınına vermiş olduğunuz her demecinizde, neden Ayasofya’nın resmini arka fonda kullanıyorsunuz, yoksa başkan olduktan sonra Kiliseye çevireceğinize dair Yunanlılara söz mü verdiniz, Taahhüt ’de mi bulundunuz?

AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Serkan Bayram, CHP İstanbul adayı İmamoğlu’na ardı ardına soru bombardımanına tuttu! İmamoğlu’ndan ise henüz bu sorulardan herhangi birine cevap yok!

Milletvekili Bayram “Geçen haftaki basın toplantımızda Sayın İmamoğlu’nun soy ismini niçin değiştirdiğini sorduk, bugüne kadar bir cevap alamadık. Yine bugüne kadar kaç defa Yunanistan’a gidip geldiğini sorduk?, maalesef yine bir cevap alamadık! İstanbul İBB CHP adayı bugüne kadar konuşmalarında hep şeffaflıktan bahsetmiştir, bende İstanbul halkı adına tarafıma sorulan soruların cevaplanması için İstanbul Milletvekili ve Güvenlik ve İstihbarat Komisyon Üyesi olarak Sayın İmamoğlu’na soruyorum” dedi.

1- İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının 2016/140360 No’lu hazırlık dosyasında, Fetullahçı Terör Örgütü Üyeliği ile ilgili Soruşturma Dosyanız var mı? Bakın Dosya Numarası

2- 15 Temmuz akşamı hangi Ülkedeydiniz? Bakın Brüksel’de.

3- Eşiniz Dilek Kaya İmamoğlu’nun 16 Temmuz tarihinde atmış olduğu Tweetin’de, Aziz Nesin‘den esinlenerek Türk Halkını geri zekalı yerine koyan Dilek İmamoğlu başta İstanbul olmak üzere Türk Halkından özür dileyecek mi?

4- FETÖ belediyeler imamı tutuklu Danışmanınız, samimi arkadaşınız Erkan Karaaslan’a danışmanlık ücreti adı altında ne kadar ücret ödediniz?

5- 15 Temmuz sonrası Beylikdüzü Anadolu Caddesinin isminin Ömer Halis Demir Caddesi olarak değiştirilmesine neden karşı çıktınız?

6- 2 gün önceki bir haber programında FETÖ ve PKK ile ilgili soruda, gelin Türkiye’yi hep beraber yönetelim cevabında bulundunuz. Soruyorum size KHK’den İhraç Edilen FETÖ’cü öğretmenleri BEYGEM’de çalıştırdınız mı?

7- Savcı Selim Kiraz’ı Şehit eden teröristleri, öven, cenazesine katılmış olduğunuz Dicle Deli’nin babasını Beylikdüzü Belediyesi’nde çalıştırdınız mı?

8- Beylikdüzü Yaşam Vadisinin tam ortasında bulunan park alanına Türk ordusu Kıbrıs’a girdiğinde tek canlı bir Türk olmayacak diyen Rum baş Piskopos Makarioos’un heykelini bütün tepkilere rağmen neden yaptırdınız?

9- Bugün İstanbul’umuzun Fethinin 566. Yıl Dönümü, İstanbul’un Fethinin 566. Yıl Dönümünü Kutluyorum, Fatih Sultan Mehmet Han’ın 566 yıl önce Cami’ye çevirmiş olduğu Ayasofya’yı, bugün siz Yunan Basınına vermiş olduğunuz her demecinizde, neden Ayasofya’nın resmini arka fonda kullanıyorsunuz, yoksa başkan olduktan sonra Kiliseye çevireceğinize dair Yunanlılara söz mü verdiniz, Taahhüt ’de mi bulundunuz?

10- Beylikdüzü Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen 2. Vefa Ödülleri Törenine Yunan Eski Başbakanı Yorgo PAPANDREU’yu davet edip plaket takdim ettiniz, Soruyorum size Yorgo PAPNDREU‘ya ve Yunanistan’a ne vefa borcunuz var?

11- Bugün İstanbul’umuzun Fethinin 566. Yıl Dönümü, İstanbul’un Fethinin 566. Yıl Dönümünü Kutluyorum, Fatih Sultan Mehmet Han’ın 566 yıl önce Cami’ye çevirmiş olduğu Ayasofya’yı, bugün siz Yunan Basınına vermiş olduğunuz her demecinizde, neden Ayasofya’nın resmini arka fonda kullanıyorsunuz, yoksa başkan olduktan sonra Kiliseye çevireceğinize dair Yunanlılara söz mü verdiniz, taahhüt de mi bulundunuz? Haber7

selyus