Milletvekili Eyüp Özsoy, “Yurt dışından mandacılık dilenen omurgasızlar bu bütçenin içerisinde yok”

AK Parti İstanbul Milletvekili ve MKYK Üyesi Eyüp Özsoy, “Bu bütçede yerli ve millî otomobilimiz var, İHA’larımız var, SİHA’larımız var. Ancak şerefli Türk ordusuna ‘Satılmış’ diyecek kadar alçak şahsiyetsizler bu bütçenin içerisinde yok. Ayrıca ülkesini başka ülkelere şikâyet edip yurt dışından mandacılık dilenen omurgasızlar da bu bütçenin içerisinde yok.”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda bütçeyle ilgili iktidar ve muhalefet kanadından çeşitli konuşmalar oldu. İktidar kanadından lehte bir konuşma yapan AK Parti İstanbul Milletvekili ve MKYK Üyesi Eyüp Özsoy, “Bu bütçe yerli ve millî değil’ denildi, bu bütçede yerli ve millî otomobilimiz var, İHA’larımız var, SİHA’larımız var. Ancak şerefli Türk Ordusuna ‘Satılmış’ diyecek kadar alçak şahsiyetsizler bu bütçenin içerisinde yok. Ayrıca ülkesini başka ülkelere şikâyet edip yurt dışından mandacılık dilenen omurgasızlar da bu bütçenin içerisinde yok. ‘Bu bütçede kadınlar yok’ diyorlar, bu bütçede elbette kadınlar var ancak bir kadın tacize ve tecavüze uğradığında sessiz kalan, üstünü örtmeye çalışan, hatta ‘Olabilir böyle şeyler’ diyecek kadar ahlaksız zihniyetler de bu bütçenin içerisinde yok” dedi.

EYÜP ÖZSOY KİMDR?

Eyüp Özsoy, 198 3yılında İstanbul / Eyüpsultan İlçesinde dünyaya geldi.

Peyzaj Mimarı; Orta Öğrenimini Kadıköy İmam Hatip Lisesinde, Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesinde tamamladı. Gebze Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünde Yüksek Lisans eğitimine devam etmektedir.

Özel sektörde iş hayatına başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesinde İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Danışmanı, Pendik Belediyesinde Park ve Bahçeler Müdürü ve Strateji Geliştirme Müdürü, Sultanbeyli Belediyesinde Park ve Bahçeler Müdürü olarak görev yaptı.

AK Parti İstanbul İl Gençlik Kollarında Yönetim Kurulu Üyeliği, Teşkilat Başkan Yardımcılığı ve Sosyal İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

TBMM Türkiye-Kuveyt Parlementolararası Dostluk Grubu Başkanlığı yapan Özsoy, AK Parti Grup Yönetim kurulu üyesidir.

İngilizce ve Arapça bilen ÖZSOY, evli ve 2 çocuk babasıdır.

selyus