Milletvekili Osman Boyraz’dan iftiracı gazeteciye cevap!

Sivas Vakfı, Sivas Merkez Dernekler Federasyonu, İstanbul İlbeyliler Derneği, birlikte Sivaslı hemşerilerine iftar programı düzenledi.

Üsküdar Belediyesi Mavi Salonda yoğun katılımla düzenlenen iftar Programına katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, burada kısa ve etkili bir konuşma yaptı. Bu konuşmayı köşesine taşıyan ve yazısında Milletvekili Boyraz’a iftira attığı aleni görülen, öte yandan da AK Parti’yi pek sevmediği anlaşılan Yeni Çağ gazetesinin sözde köşe yazarı Ahmet Takan, neymiş; Milletvekili Osman Boyraz İBB Başkan adayı Binali Yıldırım’a oy isterken salonda büyük bir uğultu ve bazı protesto sesleri duyulmuş! Külliyen yalan!

Videoda da izlediğiniz üzere Boyraz’ın konuşması sırasında ne bir protesto var, ne uğultu var. Tam tersine alkış var. Konuşmanın bitiminden sonra hemşerileri tarafından yoğun ilgi var.

Ha bu arada Ankara’da oturan bu bilmiş köşe yazarı Takan, İstanbul’da ki programları da kaçırmaması manidar!

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Takan’ın iftiralarla dolu köşe yazısı üzerine bir açıklama yaptı.

Boyraz açıklamasında: “Saygıdeğer Kamuoyunun Dikkatine;

Kendini bilmez bir internet haber sitesinde ismimizin de alet edildiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini hedef alan gerçeklerden tamamen uzak, yalan ve iftiralarla dolu bir köşe yazısı yayınlanmıştır! Kaynak bile gösterirken yuvarlak ifadeler kullanıp kamuoyuna yanlış yönlendirerek yalanlarla algı oluşturmaya çalışanlar maalesef gazetecilik, habercilik yaptıklarını sanmaktadırlar! İşte at izinin it izine karıştığı böyle bir dönemde, Aziz Milletimizin gerçekleri ilk ağızdan öğrenebilmesi adına bu açıklamayı yapmak zaruret haline gelmiştir:

23 Haziran 2019’da gerçekleşecek seçimler için tüm teşkilatımızla gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

Söz konusu haberde Üsküdar’da Sivaslı hemşerilerimizle gerçekleşen bir programda protesto ve uğultular neticesinde kürsüyü terk ettiğimiz gibi aslı olmayan, mesnetsiz iftiralar yer almıştır. Oysa video kayıtları apaçık ortadadır. Ancak kendini haberci zannederek yalanlarla dolu bir haberi utanmadan kamuoyuna servis edenlerin gerçekler karşısında yüzlerinin kızaracağını düşünmüyoruz.

Kaybetme telaşesi içinde köşeye sıkışan bu güruh, gerçeklerle beslenemeyeceğini anlayınca iftira ve yalan dolana sarılmıştır. Bunu yaparken de şahsım bir kenara gecesini gündüzüne katan, şu mübarek Ramazan ayında iftarda, sahurda ailesini bırakıp davası için çalışan AK Partili kardeşlerimizi, onların canhıraş çalışmalarını hedef almakta karalamaktadır.

Ancak biz bu duruma çok da şaşırmıyoruz. Zira dün sandıkta türlü dalavere çevirenlerin bugün bu yaptıkları 23 Haziran’da sandıklara ne denli sahip çıkmamız gerektiğinin de bir göstergesi.

Yalan haberleri şöyle dursun gerçekler ise tamamen farklıdır:

Sivaslı hemşerilerimizle bir araya geldiğimiz programda her zaman olduğu gibi milletimiz bizi sinesinde ağırlamış, bağrına basmıştır. Hatta program sonunda başka bir programa yetişmek için çıkarken 20-25 dakika boyunca hemşerilerimizin sevgi gösteri ile karşılaşıp fotoğraf çekilme isteklerini geri çevirmemiş Sivaslı hemşerilerimizle hemhal olmuşuzdur.

Öte yandan iddia edildiği gibi konuşmamız uzun uzadıya bir konuşma değil, gönüllere hitap eden kısa ve öz bir konuşma olup şu ifadelere yer verilmiştir:

“Sivaslılar devletin millete ihtiyacı olduğu her süreçte devletinin yanında olmuştur. Sivaslılar, feraset sahibi, irfan sahibi, vicdan sahibidir. Vicdanları da tıpkı kuyumcu terazisi gibi hassastır. Kimin devletin bekası için faydalı olacağını bilir.

Dolayısıyla ile kendisi için yüreği yanan ile yanmayanı, kendi değerlerine bağlı olanla olmayanı, laf üretenle iş üreteni bilir. Kararını da bu şekilde verir.

Bugüne kadar da kararını hep milletten ve millettin evlatlarından yana vermiştir. İnşallah 23 Haziran’da da kararınız milletten yana, milletin evladından yana olacaktır.”

Yapmış olduğumuz bu konuşmamız salonu doldurmuş olan Sivaslı hemşerilerimizce coşku ile karşılanmıştır.

Köşe yazısında iddia edildiği gibi salonu terk etmemiz söz konusu olmayıp, bu konuşmamızın ardından salonda bulunan Sivaslı hemşerilerimizin sevgi gösteri ile birlikte fotoğraf çekilme isteklerini nedeniyle salondan ayrılmamız neredeyse 20 dakikayı bulmuştur.

Bu aslı astarı olmayan mesnetsiz haber ve iftiralara karşı en güzel cevabı 23 Haziran’da aziz milletimizin bizzat kendisi verecektir. Ve bu cevapta en gür sesle İstanbul’da yaşan Sivaslı hemşerilerimize ait olacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

selyus