Milletvekili Serkan Bayram, “Niye bir engelli valimiz yok, engelli bakanımız yok?

TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada “Devlet elle, ayakla yönetilmiyor. Devlet beyinle, gönülle, düşünceyle yönetiliyor” diyen Milletvekili Bayram, “Niye bir engelli valimiz yok? Engelli bir büyükelçimiz yok? Engelli bir rektörümüz yok? Engelli bir başhekimimiz yok? Meclis olarak hayatın her alanında engelli kardeşlerimize sahip çıkalım. Niye bir engelli bakanımız yok, niye bir engelliler bakanlığımız yok? El birliğiyle bu Meclisimiz gerçekleştirsin.”

AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Serkan Bayram, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada engellilerin icralarda da yetkili olmasını istedi.

“NEDEN ENGELLİ BİR BÜYÜKELÇİMİZ YOK? ENGELLİ BİR REKTÖRÜMÜZ YOK? ENGELLİ BİR BAŞHEKİMİMİZ YOK?”

Meclisteki konuşmasında engelliler için “Nerede eksik kaldı?” diye soran Milletvekili Bayram, “Niye bir engelli valimiz yok? Engelli bir büyükelçimiz yok? Engelli bir rektörümüz yok? Engelli bir başhekimimiz yok? Bunları da hep beraber, el birliğiyle gerçekleştirelim. İcrai alanlarda engelli kardeşlerimiz yer alsın” diye konuştu.

“DEVLET BEYİNLE, GÖNÜLLE, DÜŞÜNCEYLE YÖNETİLİYOR”

Devlet elle, ayakla yönetilmiyor. Devlet beyinle, gönülle, düşünceyle yönetiliyor. Önemli olan buralarda engelin olmaması. Ben, Avcılar Belediye Başkanımızı, engelli kardeşimizi belediye başkanı adayı gösterdiği için Sayın Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum. Yine Tekirdağ Süleymanpaşa İlçe Başkanı kadın bir engellimizi, kardeşimizi, ablamızı aday gösterdikleri için Sayın Babacan’a da teşekkür ediyorum. Engellilerin partisi olmaz. Bütün partilerimizin engelli kardeşlerimize sahip çıkması lazım. Hayatın her alanı onları temsil ettirmesi gerekiyor. İcrayı alanlarda temsil ettirmesi gerekiyor.

“NİYE BİR ENGELLİLER BAKANLIĞIMIZ YOK?”

Peygamberimiz (S.A.V.) Yemen’e vali atıyor, engelli bir sahabeyi, Medine’ye yerine bir vekil tayin bırakıyor, görme engelli bir sahabeyi. 1400 yıl önce! Sizlerden istirhamım, Meclis olarak hayatın her alanında engelli kardeşlerimize sahip çıkalım. Niye bir engelli bakanımız yok, niye bir engelliler bakanlığımız yok? El birliğiyle bu Meclisimiz gerçekleştirsin. ‘Yâr olur ağyâr olur dildâr olur serdâr olur’.

selyus