Milletvekili Zengin, “TBMM’de sınırı geçtiğimizde biz biz olmaktan çıkıyoruz“

TBMM de yaşanan kavgayda arkadaşlarını sakinleştirmeye çalıştığını ifade eden Özlem Zengin, “Topluluklarda belli bir doz aşıldıktan sonra onu kontrol etmek gerçekten çok zor. Sizin değil, insanın bizati kendisini kontrol etmesi zorlaşıyor. O sebeple o sınırı geçmemek lazım. Tartışmalarda bir sınırı hiç geçmememiz lazım. Geçtiğimiz andan itibaren biz biz olmaktan çıkıyoruz.“

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) AK Parti Grup Başkan Vekili ve AK Parti Tokat Milletvekili Av. Özlem Zengin, Armağan Çağlayan’ın Youtube de sunduğu ‘Gör Beni’ programında röportaj verdi.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları’nın Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi olan, daha sonra AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı görevini 10 yıl başarıyla yürüten, ardında da Genel Başkan Erdoğan’ın direktifleri doğrultusunda İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı olarak partisine hizmet eden ve son olarak ta TBMM Tokat Milletvekili olarak milletini en iyi bir şekilde temsil eden tecrübeli siyaset kadını Özlem Zengin, programda Armağan Çağlayan’ın sorularını cevapladı.

Mecliste yaşanan kavga günü nöbetçi Grup Başkan Vekili olduğunu söyleyen Zengin, “Topluluklarda belli bir doz aşıldıktan sonra onu kontrol etmek gerçekten çok zor. Sizin değil, insanın bizati kendisini kontrol etmesi zorlaşıyor. O sebeple o sınırı geçmemek lazım. Tartışmalarda bir sınırı hiç geçmememiz lazım. Geçtiğimiz andan itibaren biz biz olmaktan çıkıyoruz.“

“ÜNİVERSİTEDEKİ ÖZLEM’DEN ÇOK FARKLI YERDEYİM”

Siyaset yapmak o kadar zor bir iş ki, ayrıştırıcı dili kullanmak, bazı siyasetçilere kolay geldiğini belirten Milletvekili Özlem Zengin, “Ama şunu görüyorum, Türkiye zaman içinde insanların çok değiştiğini görüyorum. Sadece gençler değil, biz de değişiyoruz. Ben hayatıma 30 sene evvelki gibi bakmıyorum. Üniversitedeki Özlem’den çok farklı yerdeyim. Görüntü olarak aynı olsam da kafa olarak farklı yerdeyim.

İnsanların artık birbirlerini farklı olarak da sevebildiklerini, farklı olarak da benzer hayalleri kovalayabildiklerini görüyorum. Siyasetinde olması gereken dil, vatandaşın kendi içerisinde oluşturduğu o dili yakalayabilirse siyasetin çıtası bense yukarıya çıkacak.”

“İNSANLARIMIZI SİYASETÇİLERİN ÖNÜNDE GÖRÜYORUM”

Zengin, “Ben gündelik hayatta insanlarımızı siyasetçilerin önünde görüyorum zaman zaman! Bizim onları yakalamamız lazım diye düşünüyorum.”

“SİYASET BENİ İNŞA ETMİYOR, BEN SİYASETİ İNŞA EDİYORUM”

Çağlayan’ın “Siz hayatınızı bütün parti görüşü üstüne mi kuruyorsunuz?” sorusunu cevaplayan Zengin, “Siyaset beni inşa etmiyor, ben siyaseti inşa ediyorum. Bazen partimin genel anlayışından farklı şeylerde düşüyorum.”

selyus