Ana Sayfa İÇ POLİTİKA, YEREL YÖNETİMLER 4 Aralık 2023

Milli Görüş geleneğinin genç ismi Ömer Faruk Serdar, Üsküdar Belediye Başkan aday adayı oldu

Milli Görüş geleneği içinden gelen ve Refah Partisi’nin öncü isimlerinin yanında yetişen Ömer Faruk Serdar, 2024 Yerel Seçimlerinde AK Parti’den Üsküdar Belediye Başkan aday adayı oldu.

AK Parti dönemi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yönetici kadrolarında önemli görevler alan ve yerel yönetimlerin duayeni merhum Kadir Topbaş gibi ustanın yanında ‘belediyeciliği’ öğrenen Ömer Faruk Serdar, Üsküdar Belediyesi’ni yönetmeye talip oldu.

Serdar, aday adaylığı ile ilgili şunları söyledi:

“Neden aday olduk?

Öncelikle ifade etmeliyim ki Üsküdar’la aramızda büyük bir bağ var. Ailecek uzun yıllardır Üsküdarlıyız. Aile büyüklerimiz Üsküdar’da ikamet ediyor. Bizlerin çocukluğu, gençliği Üsküdar’da geçti. Üsküdar bizim yetiştiğimiz, hayatı tanıdığımız, ticari, sosyal ve siyasi mazimizin olduğu bir mekanın ötesinde bir ilçenin ötesinde bizim karakterimizle özdeşleşen bir semboldür. Bizim adaylığımız bir yerde Üsküdar’a vefa olarak da adlandırılabilir.

Tabi bizim bir davamız ve siyaset sahnesinde bu davanın temsilcisi bir partimiz var. AK Parti’mizin Üsküdar’a nasıl hizmet ettiğini herkes biliyor. Elhamdülillah bu noktada hiç bir sıkıntı yok. AK Parti kurulduğundan beri Üsküdar’la ve Üsküdarlılarla birliktedir. AK Parti ile Üsküdar’ın arasına kimse giremez. Allah razı olsun gayet başarılı bir başkanımız zaten var.

Fakat bir de AK Partinin kurucu değerleri var. O da katılımcı demokrasi zeminini oluşturmaktır. Nasıl ki muhabbet için en az iki insan gerekli ise demokrasinin tesisi için de en az iki insan gereklidir. Dolayısı ile kendisi ile abi kardeş hukukumuz olan Hilmi Türkmen beyefendiye Üsküdar’da asla rakip değil bilakis destekçiyiz.

Biz Üsküdar için ne yapabiliriz sorusuna hep beraber cevap arıyoruz. Adaylık sürecimizi de başkanımızla istişare ettik zaten.

Biz burada davamıza partimize ve ilçemize nasıl katma değer üretebiliriz onun gayretindeyiz.

Belediyemizin güzel hizmetlerini nasıl devam ettirebiliriz bunları değerlendiriyoruz.

Şu süre zarfında bunların dışında bir hesabın içinde olmak bize yakışmaz. Biz şu an genel merkezimizin kararını bekliyoruz. Ve açıkça ifade ediyoruz kimseye rakip değiliz. Kim tercih edilirse onunla birlikte partimiz de gayret etmeye devam edeceğiz.

Bizim Üsküdar’da geniş bir istişare halkamız var. Dostlarımız arkadaşlarımız büyüklerimiz bizim aday olmamızı söylerken bizim artık bu vazifeye hazır olduğumuzu ifade ettikleri için aday olduk. Elhamdülillah şunun bilincindeyiz davamızda çok insan var fakat önemli olan irade beyanıdır. Biz partimiz için cesaretten de fedakarlıktan da geri durmayız. Üzerimize düşen vazife şuan adaylıktır. Yarın başka bir vazifedir. Ne vazife verilirse aldığımız teşkilat terbiyesince başımız üstünedir.”

selyus