Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 17 Mayıs 2015

Miting alanı doldu taştı

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği “Büyük İstanbul Mitingi”nde insanlar Maltepe Etkinlik Alanı’na sığmadı. 2 Milyonun üstünde katılımın olduğu mitingde içeri giremeyen insanlar, Başbakan Davutoğlu’nu alanın dışından dinledi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği “Büyük İstanbul Mitingi”ne insanlar sel oldu Maltepe sahile aktı. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun miting alanına gelmesiyle adeta yer yerinden oynadı. Polis kayıtlarına göre mitin alanında, 2 milyon 2023 kişinin olduğu tespit edildi. Miting alanının dolduğu ve insanların dışarılara taştığı bu tarihi günde tüm İstanbul Teşkilatları davalarına sahip çıktı. Başbakan gelmeden önce 3 bölgenin adayları tek tek anons edilerek sahneye çağrıldı.

Maltepe Sahildeki etkinlik alanında İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci’nin öncülüğünde düzenlenen mitinge Başbakan Yardımcıları Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Ali Babacan ile Yalçın Akdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin, Ekrem Erdem, Mehmet Muş, Mustafa Şentop, İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat, TBMM Başkan Vekili Ayşenur Bahçekapılı, aralarında Metin Külünk, Osman Boyraz, Muhammed Bilal Macit’in de bulunduğu İstanbul Milletvekilleri ve yine aralarında Aziz Babuşcu, Berat Albayrak, Özlem Zengin, Haydar Ali Yıldız, Hulusi Şentürk, Şeyma Yıldırım Döğücü, Dr. Fatma Betül Sayan, Mustafa Demiral, Hurşit Yıldırım, Hasan Sert’in bulunduğu İstanbul Milletvekili Adayları, aralarında Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, Şile İlçe Başkanı İlhan Ocaklı, Beşiktaş İlçe Başkanı Ferşat Yıldırım’ın bulunduğu İlçe Başkanları, aralarında Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in de bulunduğu Belediye Başkanları, İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile İstanbullular katıldı.

 

“BİZ SİYASETİN ÖNCÜSÜYÜZ, ÖZNESİYİZ”

İstanbul mitinginde “Biz siyasetin öncüsüyüz, öznesiyiz, onlar ise siyasetin nesnesi” diyen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Biz diyoruz ki ‘iktidar olacağız.’ Niye olmak istiyoruz? Millete hizmet etmek için. Onlar diyor ki ‘biz sizi engelleyeceğiz’. Aradaki fark ne biliyor musunuz? Biz siyasetin öncüsüyüz, öznesiyiz. Bizim iddiamız var, bizim hedeflerimiz var. Onlar ise siyasetin nesnesi. Bizim arkamıza takılıp nal toplamaktan başka yaptıkları bir iş yok” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti İl Başkanlığı’nca Maltepe Etkinlik alanında düzenlenen “Büyük İstanbul Mitingi”nde sözlerine, “İstanbul’u müjdeleyen o yüce Peygambere Salat-ü Selam olsun. O müjdeyle bu mekanı şereflendiren Ebu Eyyüb el-Ensari’ye selam olsun. Müjdeyi hak etmek için ‘Ya İstanbul beni alır ya ben İstanbul’u’ diyen Fatih Sultan Mehmet Han’a selam olsun. İstanbul’u yedi iklime merkez kılan Osmanlı Sultanlarına, Nizam-ı Alem Sultanlarına selam olsun. İstanbul’u çil çil kubbelerle, mescidlerle bezeyen imarımızın üstadı Mimar Sinan’a selam olsun” diyerek başladı.

Şair Nedim’in “Bu şehr-i İstanbul ki bi misl ü behadır / Bir sengine yek pare Acem mülkü fedadır” dizelerini aktaran Davutoğlu, “Şair Nedim’e selam olsun. Sömürgeciler, İslam dünyasına geldiğinde bu diyarı, bu mekanı bütün mazlumların yöneldiği Dersaadet yapan Sultan Abdülhamit Han’a selam olsun. Düşman işgale geldiğinde, gemiler, düşman gemileri İstanbul önlerine geldiğinde ‘Geldikleri gibi giderler’ diyen Gazi Mustafa Kemal’e ve istiklal şehitlerine selam olsun. İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy’a selam olsun. Manevi üstadlarımıza selam olsun. Bu topraklarda Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıran daha sonra da hemen önünüzde Yassıada’da şehadete yürüyen Adnan Menderes’e selam olsun. Milletin adamlarına selam olsun. Türkiye’de demokrasi mücadelesiyle ilk sivil cumhurbaşkanımız olan Turgut Özal’a, 28 Şubat’ın savunan adamı, liderimiz rahmetli Necmettin Erbakan Hocamıza selam olsun. Selam olsun bu zor günlerde, bu topraklarda vicdanı, imanı hakim kılmak için büyük bir gayretle tek parti zulmüne direnmiş bütün manevi üstatlara Mehmet Efendi, Sami Efendi Hz., Mahmut Efendi’ye selam olsun. İstanbul deyince aşkla, şevkle, muhabbetle andığımız bu şehrin kaderini değiştiren, bu şehre belediye başkanı olduktan sonra bu şehrin her bir köşesine mührünü vuran kurucu genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a selam olsun” diye konuştu.

“BİZİM İÇİN HER YER TÜRKİYE”

Davutoğlu, bütün bu yolda Kurucu Genel Başkan Erdoğan ile yürüyen, şimdi de kendisiyle dava arkadaşlığı yapan herkesi selamlayarak, “İstanbul bizim için bir aşktır, bir sevdadır. Bunu herkes bilir. Çocukluğumuz Fatih sokaklarında geçti. Adım adım öğrendik İstanbul’un yollarını, manevi dergahlarını” dedi.

Daha sonra okuduğu lise dolasıyla İstanbul’un kalbinde, Babıali’de, İstanbul Lisesi’nde bulunduğunu, Divan Yolu’nda, sahaflarda Osmanlı mirasını gördüğünü, her bir taşını ezberlediğini, her bir taşına aşık olduğunu belirten Davutoğlu, “İstanbul’a benim en büyük hocama selam olsun” ifadesini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, İstanbul’un tarihin özeti olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

“Bizi öğrenmek isteyen, İstanbul’a bakacak. İstanbul, bizim kimliğimizin özetidir. Bizi görmek isteyen, İstanbul’a bakacak. İstanbul bizim milletimizin hülasasıdır. Bizi anlamak isteyen, İstanbul’a bakacak. İşte İstanbul. Bir mahşeri kalabalık içinde, bir mahşeri topluluk olarak, yeniden AK Parti’ye, bizim kutlu yürüyüşümüze sahip çıkıyor İstanbul, sana teşekkür ediyorum, seni selamlıyorum İstanbul. Bu benim 41. mitingim. 40 mitingi geride bıraktık. Önümüzde 40 miting daha var. Planlarken dedim ki ‘Arkadaşlar, 41. mitingi İstanbul’da yapacağız’. İşte 41. mitingin 41 kere maşallah topluluğu yüce albayrağımızı açıyor. Şahit olsunlar. Düşünün ve bilin ki aramızdaki fark budur, diğer siyasi partilerle fark budur. Biz son iki hafta içinde Erzurum’da da bu bayrağı dalgalandırdık. Bitlis’te de Muğla’da da Aydın’da da Rize’de de ülkenin her bir köşesinde albayrağı dalgalandırdık. Ama onlar sadece belli bölgelere giderler. Biz bu bayrağı dünyanın her bir köşesinde dalgalandırdık. Çünkü bizim için her yer Türkiye. Onun için şimdi soruyorum, Erzurum burada mı? Hakkari burada mı? Edirne burada mı? Rize burada mı? Muğla burada mı? Konya burada mı? Kayseri burada mı? Türkiye’nin her köşesi burada mı? Ve dahi, Üsküp, Saraybosna, Filistin, Kerkük burada mı? Bugünlerde demokrasi mücadelesi veren Kahire burada mı? İşte davamızın adı budur. Biz her yerde aşkla, sevdayla bu albayrağı dalgalandırıyoruz.”

“YOLUMUZ İSTANBUL GİBİ AZİZDİR”

Davutoğlu, taşeron konusunun istismar edildiğini, geçen sene taşeronlarla ilgili yasayı AK Parti’nin çıkardığını anımsatarak, ”Buradan bütün alt iş veren durumunda çalışan kardeşlerimize sesleniyorum, Asli işte çalışan hiç kimse artık taşeron statüsünde çalışmayacak. Karayolları’nda bulduğumuz formülle bütün asli işte çalışanlara kesin bir çözüm getireceğiz. Bunlarla ilgili yeni açıklamalarımızı da önümüzdeki günlerde yapmaya devam edeceğiz. Artık ayakları üzerinde yükselen bir dev var. Allah’ın izniyle bu dev yola çıkmıştır. Yolumuz kutludur. Yolumuz İstanbul gibi azizdir” dedi.

Başbakan Davutoğlu, İstanbul’un özellikle bu kalkınmadan çok önemli paylar aldığını dile getirerek, ”Almaya devam edecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde, başbakanken 10 sene önce, 12 sene önce hayal edilmesi mümkün olmayan yatırımlar, İstanbul’a geldi. Düşününüz Marmaray, 12-13 yıl önce mümkün görülmezdi. Hatta MHP’nin ulaştırma bakanı o zaman, şimdi de MHP’de önemli bir görevde. Şunu söylüyordu. 2002’de söylüyordu. ‘Hızlı tren bırakın bizleri, çocuklarımız, torunlarımız bile görmez’ diyordu. Aziz İstanbullular, hızlı trenle İstanbul ile Ankara’yı, Konya’yı, bağladık mı?” şeklinde konuştu.

İŞTE İSTANBUL, İŞTE AK PARTİ, İŞTE TÜRKİYE

Mitingde bir konuşma yapan İl Başkanı Dr. Selim Temurci, “Bugün buraya kahpe oyunları bir kere daha bozmaya geldik. Bugün buraya çirkin tuzakları bir kere daha bozmaya geldik. Bugün buraya sahte anketlere bir kere daha gülümsemeye geldik. Bugün buraya milleti yok saymak isteyenlere karşı “Biz buradayız” demeye geldik.” diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “İnanın, insan bu muhteşem kalabalık karşısında, kelimelerin ne kadar yetersiz kaldığını bir kere daha anlıyor. Ve sadece haykırmak istiyor: İşte millet, İşte İstanbul! İşte AK Parti, işte Türkiye!”

TÜRKİYE’Yİ “BİZ BİRLİKTE TÜRKİYE’YİZ” DİYENLER YÖNETİR

İl Başkanı Temurci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu millete hizmet etmek için, bu millet kadar büyük düşünmek lazım. Bu millete hizmet etmek için, bu millete sevdalı olmak lazım. Bu millete hizmet edecek adamın, bu millet kadar çapı, bu millet kadar yüreği olması lazım. Bu millete, SSK’yı bile yönetemeyip batıranlar değil, Türkiye’yi bir uçtan bir uca yollarla, köprülerle, hastanelerle, havaalanlarıyla, üniversitelerle donatan AK Parti lazım. Bu ülkeye Kandil’in silahlarıyla siyaset yapanlar değil, milletin üstünde vesayet olmaz diyen AK Parti lazım. Bu ülkeye, Türkiye’yi IMF’nin borç batağına sürükleyip kaçanlar değil, Türkiye’yi IMF’ye borç verir hale getiren AK Parti lazım. Irkçılar, yasakçılar, dışlayıcılar bu ülkeyi yönetemez. Türkiye’yi ancak “Biz birlikte Türkiye’yiz” diyenler yönetir. 80 milyonu “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” diye kucaklayan AK Parti yönetir.”

BÜYÜK ORGANİZASYONDAN GERİDE KALAN BİLGİLER

Sabah saatlerinden itibaren İstanbul’un dört bir yanından gelen vatandaşlarımız, meydanı bir baştan diğer başa ellerinde bayraklarla doldurdular. Ulaşım organizasyonu için 8000 kişi görev aldı. İstanbullular, metro, metrobüs ve Marmaray ile alana ulaştı. 5000 otobüs ve 80’den fazla gemi de İstanbullular için hizmet verdi.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı miting alanında, 350 teknik personel tarafından 80 metrekare genişliğinde ve 16 metre yüksekliğinde bir sahne hazırlandı. 2 basın tribünü ve engelliler için özel alanlar oluşturuldu. Mitinge katılanların her yerden sahneyi görebilmesi için, alanda 20 dev ekran ve 20 ses kulesi kuruldu.

Hazırlık aşamasında 5000 kişinin dönüşümlü olarak çalıştığı meydanda, acil çıkışlar için özel koridorlar oluşturuldu. Mitingde 120 sağlık kabini vardı ve 600 sağlık çalışanı görev yaptı. Alanda 30 ambulans ve itfaiye araçları hazır bulunduruldu.

 

 

 

 

 

 

Etiketler:
selyus