Ana Sayfa İÇ POLİTİKA, YEREL YÖNETİMLER 3 Aralık 2023

Muhalefeti eleştiren İlhan Ocaklı, “Şile siyasetini sizin seviyenize indirtmeyeceğim!”

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı geçtiğimiz haftalarda doğal afet olarak İlçede yaşanılan karayel fırtınası ve sağanak yağmurlarla Ağva Yeşilçay deresine kıyı noktalarda ve Şile Merkezde sahilde ve Kumbaba mahallesinde maddi hasarlara sebep olmuş ve kısa zaman sonra bir yağış daha yaşayan Şile’de su taşkınları meydana geldi. Bu yaşanılan doğal afet su taşkınları sonrasında özellikle “SOSYAL MEDYA” mecralarında sanki yaşanılanların tek sorumlusu olarak gösterilen Şile Belediyesi ve Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’yı hedef alan karalama ve algı yaratma operasyonları karşısında Belediye Başkanı İlhan Ocaklı gerçek sorumluların kim oldukları yönünde kamuoyunu bilgilendirmek üzere basın açıklaması yaptı.

Basın toplantısı düzenleyen Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, kendisine ve belediyeye iftiralar atan muhalefet parti yetkililerine çok sert cevaplar verdi.

Şile Belediyesi olarak, su taşkını sorunun çözümünde hukuki ve idari yetkisi olan İSKİ, DSİ ve tüm paydaş kurumlarla bu konunun çözümüne yönelik resmi girişimlere dikkat çeken Başkan Ocaklı önemli açıklamalarda bulundu.

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı açıklamasında “Yaşamış olduğumuz sel felaketlerinden dolayı üzüntümüzü bir defa daha belirtirken yaşanılan durumun bir doğal afet olduğunu özellikle belirtmek isterim. Sabah saat 04.30 itibariyle poyraz rüzgarının karayele dönmesi ile birlikte denizin Ağva Yeşilçay deresine basması aynı şekilde pot deresine basması sonrası o bölgelerde ve sahillerde ne yazık ki harslar meydana geldi. Meteorolojinin açıklamalarından hemen sonra biz gerekli tedbirlerimizi aldık. Vatandaşlarımızı bilgilendirdik. Ancak burada dikkat çekmek istediğim önemli husus denizin derelere yaptığı baskı nedeniyle derelerin akamaması nedeniyle bu üzücü olayları yaşadığımızı özellikle belirtmek isterim. Böylesine bir hava hadisesine karşı biz Şile Belediyesi olarak ben dahil tüm çalışma arkadaşlarımla birlikte geceden başlayarak birlikte sahada yer aldık.

SİYASETİN BİLE BİR SINIRI VARDIR

Meydana gelen yağış şiddeti, rüzgarın şiddeti elimizde olan bir durum değil Allah’ın hikmeti yani doğal afet. Ama üzülerek belirmek isterim ki; Siyasetin bile bir sınırı vardır, ölçüsü vardır. Bir sosyal medya kullanıcısı yazmış “el insaf yağmurları veya yaşanılan afeti bile Başkana yıkacaksınız” diye belirtmiş. Gerçekten el insaf o gün doğal bir afet yaşanıyor ve bize yakışan bir ve beraber olmaktır. Birlikte sorunları çözmek için gayret göstere bilmektir. Belirtmek isterim biz hiçbir kamu kurum kuruluşuna hiçbir etiket yakıştırmadık, karalamada bulunmadık. Arkadaşlarım sahada çalışırken zaman zaman beline kadar suyun içine girdi.Görevini yaptılar ama bazıları bu durumu şov olarak değerlendiriyor. Göreve geldiğim günden bu zamana kar yağışlarında, sellerde sahada tüm çalışma arkadaşlarımla birlikte işimizin başındaydık. Pandemi sürecinde işimizin başındaydık. Dün olduğu gibi bugünde vatandaşımıza hizmet odaklı mücadelemize devam ediyoruz. Yaşanılan doğal afet  ile birlikte sabah saatlerinde İstanbul Valimiz Sayın Davut Gül İlçemize geldi.İlçe Kaymakamımız ile birlikte DSİ, AFAT, Kamu Kurum Amirlerimiz, Şile İtfaiyesinde görev yapan arkadaşlarımız, İSKİ vidanjörleri hatta elimizdeki pompaları dahi verdik lojistik destek sağladık velhasıl herkes sahada işinin başındaydı. Herkes elinden ne geliyorsa işini yapma gayreti içerisindeydi. Bu durumdan siyaseten hiç kimse malzeme çıkartmaya kalkmasın. Hoş olmaz, etik olmaz, ahlaki olmaz.

Göreve geldiğimizden bu zamana kar yağışlarıyla, sellerle, pandemi ile mücadele ettik ve hepsinden alnımızın hakkıyla çıktık. Deprem felaketinde Şile kendinden çok büyük işlerin altına imza attı. Depremde ve doğal afetlerde yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyor ve ailelerine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Allah bu acıları bir daha yaşatmaz, bir daha böyle afetlerle karşılaşmayız diye dua ediyoruz.

Ancak böylesine gayret sarf eden arkadaşlarımıza siyaseten laf söylemek yakışmaz. Bu arkadaşlarımız emektar insanlar, işlerinin başında mücadele eden insanlar. Ogün bizzat şahsım arkadaşlarımın mücadelelerine bizzat eşlik etmiş birisiyim. Gayretlerinden dolayı her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya AFAT Bölge Müdürlüğümüzü bölgemizde görevlendirdi. Bizler neler yapılabileceği noktasında tüm kumlar olarak yapılacak olan eksikleri, tamamlanması gerekenleri çıkarttık. Ama siyaseten birilerine vurmak için değil, birilerini yıpratmak için değil amaç bu memlekete hizmet etmek için iyi niyetli bir şekilde eksiklikleri ortaya koyduk. Bunların içinde İSKİ’nin İBB ‘nin Şile Belediyesinin ve Devletin yapması gerekenler var. Kurum ayırmadan, taraf olmadan kimin nerede ne yapması gerekiyorsa insanımıza bu memlekete hizmet için çalışmasını yaptık.

“BAŞKAN ANKARA’DA ADAYLIK İÇİN KAPI KAĞI DOLAŞIYOR DİYENLERE SESLENİYORUM: ‘KİMSEYLE BU HUSTA TEK KELİME BİLE KONUŞMADIK!’”

Ancak birileri Twit atıyor veya sosyal mecralarda video çekerek paylaşım yapıyorlar. Başkanın Ankara’da ne işi var diye oradan soruyorlar. Biz Ankara’ya adaylık için gitmedik, adaylık için kimseyle tek kelime bile konuşmadık. Bizim hizmetlerimiz, gayretlerimiz ve niyetimiz ortada biz dün söyledik ve bugünde aynı şeyi söylüyorum. Cenabı Mevla’m nasip ederse, büyüklerimiz Sayın Cumhurbaşkanımız ve teşkilat mensubu büyüklerimiz uygun görür, milletimiz takdir ederse biz görevimizin aslanlar gibi başındayız. Ankara’da siyasi bir çalışmanın tarafı olmadık. Bizim Ankara ziyaretimiz ilçemize bir hizmet daha getirmenin adına olmuştur. İlçe Başkanımız ile birlikte Bakanlıklarımızı kapı kapı dolaştık ve dolaşmaya devam edeceğiz.

Açıkçası merak ediyorum bu ilçenin yönetimine talip olan arkadaşlar oturdukları yerden yönetmenin niyeti içerisindeler her halde, oturarak bu ilçe nasıl yönetilir bilmiyorum.

“TRAJİKOMİK FİLM İZLİYORUZ AMA GÜLÜP GEÇİYORUZ”

Son günlerde ilginç sosyal medya paylaşımlarına şahitlik ediyoruz. Adeta trajikomik şeyler yaşıyoruz ama ben gülüp geçiyorum. Bakın bir ilçe Başkanı paylaşımında Genel Başkanları çağırmış Ankara’ya gidiyormuş ve bir gün öncesinden gidiyormuş bizi arayıp bulup getirecekmiş. Gerçekten komedi Filmi çekin deseler ancak bu kadar trajikomik olur her halde. Bu duruma gerçekten üzülüyorum. Şile siyasetinin daha kaliteli muhalefeti hak ettiğini düşünüyorum. Bizim vizyonumu bu değil sadece gülüp geçiyorum. Bir diğeri arabasına binmiş yolların fotoğraflarını çekiyor, videolarını çekiyor. Ama şunu unutuyor alt yapı tamamen İBB yani İSKİ ye ait. Kısa bir süre öncede İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu kısa bir süre önce Şile’de sel baskınlarına son verdik diye bir tweet attı ve açıklamalarda bulundu evet bir çalışma oldu ama ne yazık ki o çalışmaların yapıldığı alanlarda sel baskınları tekrar yaşandı. Bu tamamen algı operasyonu.660 Milyon liralık yatırımla Şile’nin alt yapı sorununu çözdük diye tweet atan Başkan İmamoğlu ama ne yazık ki tüm bu çalışmaların olduğu yerler sularla kaplandı. Gerçekten şaka gibi insanların akıllarıyla dalga geçercesine bir durum açıkça ortada. Ama o video çeken arkadaşlar İSKİ’nin sorumluluğu içerisinde olan kanun maddesinden bir haber işte madde 2 derki İSKİ’nin görev ve yetkileri şunlardır: a) İçme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyaçlarının her türlü yeraltı ve yer üstü kaynaklarından sağlanması ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılması için; kaynaklardan abonelere ulaşıncaya kadar her türlü tesisin etüt ve projesini yapmak veya yaptırmak, bu projelere göre tesisleri kurmak veya kurdurmak, kurulu olanları devralıp işletmek ve bunların bakım ve onarımını yapmak, yaptırmak ve gerekli yenilemelere girişmek, b) Kullanılmış sular ile yağış sularının toplanması, yerleşim yerlerinden uzaklaştırılması ve zararsız bir biçimde boşaltma yerine ulaştırılması veya bu sulardan yeniden yararlanılması için abonelerden başlanarak bu suların toplanacakları veya bırakılacakları noktaya kadar her türlü tesisin etüt ve projesini yapmak veya yaptırmak; gerektiğinde bu projelere göre tesisleri kurmak ya da kurdurmak; kurulu olanları devralıp işletmek ve bunların bakım ve onarımını yapmak, yaptırmak ve gerekli yenilemelere girişmek. Bu tamamen yasa yani İSKİ’nin görev ve sorumluluğu olan bir yasa. Arkadaşlar sanırım şunu anlamıyorlar İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yapamadığını bizim yapabilecek oluğumuzu düşünmeleri bizim buradaki vermiş olduğumuz hizmet anlayışımızın ne kadar üst noktada olduğunun da aslında onlar tarafından bir itirafıdır. Yani İBB veya yasa gereği İSKİ’inin yapması gereken bir işi siyaseten şov yapmak adına bize mal etmeleri trajikomik bir vakadır.

Bizler gerekli merciler ile görüştük elbette bize düşen görevler var ama esas sorumluluk İstanbul Büyükşehir Belediyesine ve İSKİ’ ye aittir. Geçtiğimiz günlerde Silivri ilçemizde yağışlar yaşandı ve yaşanılanlar malum. Silivri Belediye Başkanı çıktı ve İSKİ gerekli alt yapı çalışmalarını zamanında yapsaydı bunlar yaşanmazdı dedi ve noktayı koydu. Aynı sözleri bende söylüyorum.

“ŞİLE SİYASETİNİ AŞAĞIYA ÇEKMEYİN BEN SİZİN SEVİYENİZE İNMEM, KENDİ ADIMA SÖYLÜYORUM ŞİLE SİYASETİNİ SİZİN SEVİYENİZE İNDİRTMEYECEĞİM!”

Güneş balçıkla sıvanmaz, yapılan hizmetleri gölgelemeye kimsenin gücü yetmez. Siyaseten komedi filmi çeken arkadaşlara çağrım bu ilçe bizim, hepimizin bu ilçenin eksikleri varsa tamamlamak sorumluluk ve görev yetkilerimiz kapsamında bizim görevimiz. Bunun anlatmanın yolu vatandaşla karşı komik videolar çekerek kendini güldürmek olmamalı Şile halkı bunu hak etmiyor. Şile iktidarından muhalefetine kadar güçlü bir duruşa ihtiyacı var. Arkadaşlar eksikler varsa yapıcı olmak kaydıyla her türlü fikre öneriye açık olduğumu her zaman ifade ettim bizimle paydaş olabilirler. Ne yazık ki bakıyorum Bolu’da Genel Başkanlarının çağrısı üzerine tabelalar önünde video çeken ilçe başkanı ama tabelalar nereyi gösteriyor orası da ayrı bir durum. Orada hiçte hoş olmayan ifadeler kullanmış. “Ama ‘Ayinesi İştir Kişinin Lafa Bakılmaz’” derler ya atalarımız. Üzülerek söylüyorum sadece gülüyorum. Şile siyasetinin aşağıya çekmeyin ve kendinize güldürmeyin. Ben o seviyeye inmem ve Şile siyasetini de o seviyeye indirtmeyeceğim açık ve net bir şekilde söylüyorum” diye açıklamalarda bulundu.

Kaynak: Nurcan Kırcalı / Haber Şile

selyus