Muradiye’de yıllarca PKK ile savaşan İbrahim Vanlı’yı kucaklamak yerine dışladılar!

AK Parti Van Muradiye İlçe Kongresi’nden gerginlik yaşandı…

İlçe Kongresi’nde üst kurul delegesi yazılmayan önceki dönem İlçe Başkanı İbrahim Vanlı, “Bana yapılan şerefsizliği kabul etmiyorum ve alçak plaketi almıyorum” dedi.

İbrahim Vanlı, ilçe başkanı ve belediye başkan adayı olduğu yıllarda PKK ile adeta savaştı. O yıllarda birinci derece yakınlarını kaybederek şehit veren Vanlı’yı delege listesine yazmayanlar o yıllarda hangi saftaydı ya da nerelerdeydi?

İbrahim Vanlı’nın haklı isyanı videoda çok açık belli oluyor. Üst Kurul Delegeleri İlçe kongre listelerinde yazılıyor. Listede adını görmeyen Vanlı adeta çıldırdı!

Doğu’da PKK’nın cirit attığı ve seçmenin elinden oy pusulasını alıp HDPKK’ya bastığı 2014 seçimlerinde kelle koltukta tek başına mücadele eden ve bu kutlu davaya AK Parti İlçe Başkanlığı gibi şerefli bir görevi canı pahasına yapan İbrahim Vanlı’yı delege listesine yazmayanları genel merkez derhal görevden almalıdır.

Bu yapılan haksızlıkta art niyet hisseden İbrahim Vanlı haklı olarak isyan etti.

İbrahim Vanlı, eğer bir yanlışından dolayı delege listesine yazmadıysanız, kendisine niye teşekkür plaketi veriyorsunuz. Ha eğer bir yanlışı yoksa niye delege listesine yazmıyorsunuz!

Hani AK Parti’de herkes kucaklanacaktı!

İBRAHİM VANLI’NIN HAKLI İSYANI!

Muradiye’de yapılan AK Parti ilçe kongresinde AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, seçimlerin ardından kendisine teşekkür plaketi sunmak üzere eski İlçe Başkanı İbrahim Vanlı’yı sahneye çağırdı. Plaketi almadan önce kısa bir konuşma yapan Vanlı, “Benimde bu partide biraz konuşma hakkım var. PKK’nın çarşıda, FETÖ’nün devletin içinde olduğu dönemlerde mücadele ettim. Kobani’yi yaşadım. Kardeşimi kaybettim. Beni temsilen delege listesinde yazmayan teşkilat başkanı ile il başkanı ile karşı karşıyayım. İl başkanı ve ilçe teşkilatı bana haksızlık etmiştir. Bana yapılan şerefsizliği kabul etmiyorum ve bu alçak plaketi de almıyorum” dedi.

selyus