Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

MURAT AYDIN BEYKOZ’LA UYUM SAĞLADI

Seçim boyunca ilçeleri analiz edip köşemden sizlerle paylaşacağım inşallah. Aday adayları açıklanmadan önce isimler üzerinde yorumlar yapmıştık, artık o yazılarımız geride kaldı…

Bundan sonra önümüze bakarak sahadaki tecrübemizle ilçelerdeki gözlemlediklerimizi burada yazacağız.

Bu saatten sonra adaylar üzerinde konuşmanın hiç kimseye bir faydası olmaz. Reisin gönderdiği adaylar teşkilatlara emanettir. Herkes emanetine sahip çıkmak zorundadır.

Bazı ilçe teşkilatları adaylarıyla çok kolay uyum sağladı. Bir örnek verecek olursak, Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat Aydın, ilçeye yoğun mesai harcayınca uyum da çabuk oldu.

Özellikle Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ile Beykoz’un adayı Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın çok eskilere dayanan dostlukları bu uyumu kolaylaştırdı.

Bir de tecrübeli siyasetçiler İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç ile Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf’ın adaylarını reisin bir emaneti görüp el üstünde tutarak teşkilatlarıyla tanıştırmaları güzel görüntü verdi..

Bu gelişmelerden son derece memnun olan Murat Aydın ağabeyimizin saha hakimiyeti ve ikili insan ilişkileriyle Beykozlularla da kaynaşmaya başladı bile…

Burada ilçenin en önemli ve ivedilikle çözülmesi gereken konu ise şapkasını koysa en az 15 bin oy alacak olan Muharrem Kaşıtoğlu’dur.

Bağımsız aday olduğu takdirde AK Parti Beykoz’u çok büyük bir sıkıntıya sokacak olan Kaşıtoğlu konusunu benim tanıdığım Murat Aydın ağabeyim tereyağından kıl çeker gibi çözecektir.

Bir gün önce Beykoz’da yaptığım saha çalışmasında aday adaylık sürecindeki tepkilerin iyicene azaldığını ve adayın sahaya inmesiyle olumsuzlukların ortadan kalkacağını hissettim.

Bir tarafta Efsane Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek diğer tarafta ise AK Parti Beykoz siyasetinin duayenleri Mustafa Gürkan ile Adem Sefer’i de iki aylık seçim sürecine dahil edip tecrübelerinden yararlanılırsa, İstanbul Kadın teşkilatlarında parmakla gösteren tecrübeli siyaset kadın Gaye Zayıf’ı ekibiyle hakarete geçirirlerse ve Beykoz teşkilatlarının olmazsa olmazları Tuncer Dede ile Zafer Aslan gibi isimleri de bu büyük hakaretin içine katarlar, Furkan Çeliker Başkanlığındaki gençlik kollaraın da haydi gençler dediklerinde o seçimin tadına doyum olmaz.

Kıymetli Murat Aydın ağabeyim, eğer yukarıda ismini saydığım aslan parçalarıyla uyum sağlarsan, karşı tarafın değil ittifakı Kılıçdaroğlu bile aday olsa Allah’ın izniyle vız gelir tırıs gider. Kendimden bildiğim ve kendi evim gibi gördüğüm Beykoz’a başarılar…

 

selyus