Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 20 Nisan 2023

Murat Kurum, Sancaktepelilere ilçeye yapılacak mega projelerin müjdesini verdi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı Murat Kurum, seçim çalışmaları kapsamında Sancaktepe AK Parti İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. Sancaktepe Belediye Başkanı Avukat Şeyma Döğücü’nün eşlik ettiği Bakan Kurum, esnafı dolaşarak vatandaşlarla bir araya geldi.

Seçim çalışmaları kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı Murat Kurum Sancaktepe esnafını ziyaret etti. Daha sonra seçim otobüsünün üstüne çıkarak Sancaktepelilere seslendi.

İstanbul’un 39 ilçesine hizmet etmenin tarihe, geleceğe hizmet olduğunu ifade eden Kurum, “5 yıllık bakanlık sürecinde bu aziz şehrimiz için gece demeden, gündüz demeden çalıştık. Her zaman bir ayağımız İstanbul’umuzda oldu. Bu aziz şehrin dört bir yanında dönüşüm, sosyal konutlar, millet bahçeleri yapıyoruz. Bu 25 gün çok kritik, çok çok önemli. Bizim Türkiye Yüzyılı’nı inşallah yeniden başlatacağımız, büyük ve güçlü Türkiye hikayemizi tüm dünyaya anlatacağımız çok önemli bir seçim. 21 yıldır olduğu gibi yine İstanbul’umuzun en temel problemleri, sorunları neyse hep o problemlere odaklanacağız. İstanbul’un 39 ilçesinin, Sancaktepe’mizin yaşam kalitesini yükseltecek, her konuda vatandaşımızın yanında, dizinin dibinde gece-gündüz demeden çalışacağız” diye konuştu.

“YILDA 20 BİN KONUT YAPACAĞIZ, TOPLAMDA 100 BİN KONUT YAPACAĞIZ.’ SÖZÜNÜ TUTMAYAN İMAMOĞLU VAR”

Türkiye’de safların artık netleştiğini, bir tarafta ülkeyi dev projeleriyle daha güçlü bir Türkiye yapmak isteyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olduğunu vurgulayan Kurum, şöyle devam etti: “Karşı tarafta Türkiye’ye dair tek bir projesi, hedefi, amacı olmayan Kılıçdaroğlu var. Bir tarafta milleti için köprüleri, yolları, hastaneleri, hızlı trenleri, şehir hastanelerini, havalimanlarını, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini, kent meydanlarını, üniversitelerini inşa edenler var. Diğer tarafa baktığınızda milletin gönlüne boş vaatlerle girmeye çalışanlar var. Bir tarafta İstanbul’umuzun deprem bütçesini 6 kat düşürüp, ‘Yılda 20 bin konut yapacağız, toplamda 100 bin konut yapacağız.’ sözünü tutmayan İmamoğlu var. Diğer tarafta bu ülkeye milyonlarca yeni yuva kazandıran, 5 milyon vatandaşımızı sıcak yuvalarına kavuşturan AK Parti var. Bu işleri sizlerden aldığımız güçlerle, kadrolarımızla yapıyoruz.”

“SANCAKTEPELİLERE TOKİ MÜJDESİ”

Sancaktepe’ye birçok müjdeyle geldiklerinin altını çizen Kurum, Eyüpsultan Mahallesi’nde 60 dönümlük bir arazide TOKİ’yle birlikte sosyal konut yapacaklarını anlattı.

Kurum, Aydos Millet Bahçesi’ndeki çalışmaların bitmek üzere olduğu bilgisini vererek, “Bunun yanında ikinci bir millet bahçesini de Samandıra Meydanı’nda kazandırıyoruz. İkisini bu yaz bitiriyoruz. Sancaktepeli kardeşlerimizin mülkiyet problemi vardı. ‘Biz bu sorunu çözeceğiz.’ dedik. Mülkiyet sorunlarının çözümüne ilişkin bir irade koyduk. Bugün Sancaktepe’de mülkiyetin yüzde 85’i çözüldü.” Dedi.

“SİZİN 4 YIL ÖNCE BU MİLLETE NASIL BİR BAHAR VADETTİĞİNİZİ HEPİMİZ GÖRÜYORUZ”

CHP’nin 4 yıl önceki seçimlerde “Mart’ın sonu bahar olacak.” dediğini hatırlatan Kurum, geçen sürede o baharı ne İstanbul’da ne Ankara’da ne de İzmir’de gördüklerini kaydetti.

Kurum, 5 yıllık bakanlığı sürecinde 81 ili 500 kez ziyaret ettiğinin altını çizerek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Evimde, çocuğumun yanında oturmadım, milletimin yanında oldum, olmaya da devam edeceğim. Biz onların baharını görmedik ama ne gördük biliyor musunuz? Yalancı baharı gördük, yolda kalan otobüsleri gördük, karda kapanan yolları gördük ve bir türlü bitmeyen metro hatlarını gördük. Her şeyi gördük ama hizmet görmedik, eser görmedik, yatırım hiç görmedik. Şimdi de kalkmış Kılıçdaroğlu, ‘Yine baharlar gelecek.’ diyor. Sizin 4 yıl önce bu millete nasıl bir bahar vadettiğinizi hepimiz görüyoruz. Bir de kalkmışlar utanmadan, sıkılmadan, yüzleri kızarmadan ‘Yine baharlar gelecek.’ diyorlar. Sizin vadettiğiniz yalancı bahardan bu millete ne zaman hayır geldi ki şimdi sizden hizmet bekleyelim, hayır bekleyelim. Hiçbir zaman bu millet sizden eser beklemez.” AA

selyus