Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 12 Haziran 2022

Murat Türkyılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eserini takdim etti

AK Parti Pendik siyasetinin sevilen ve sayılan öncü ismi, Pendik Belediyesi Meclis 1. Başkanvekili, İBB AK Parti Grup Sözcüsü Avukat Murat Türkyılmaz, ‘Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ isimli kitabını bizzat kendi elleriyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a takdim etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Külliye’de misafiri olan AK Parti İstanbul heyetinin içinde yer alan Murat Türkyılmaz, fırsat bulur da sahibine teslim ederiz düşüncesiyle yola çıkmadan önce kitabı da yanında bulundurdu.

Eseri sahibine teslim etme fırsatını yakalayan Türkyılmaz, ayaküstü de olsa kitabını takdim ettiği Erdoğan ile sohbet etme imkanını da yakalamış oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Murat Türkyılmaz’ın 3-5 cümleyle özetlediği kitabı aldıktan sonraki memnuniyeti gözlerden kaçmadı.

“YAZDIK, YAPTIK VE YAŞATACAĞIZ İNŞALLAH”

Erdoğan’a kitap takdimini sosyal medya hesabından paylaşan Murat Türkyılmaz, “Eser siyasetinin sahibine “Cumhurbaşkanlığı Sistemi” isimli eserimizi arz ve takdim ettik.

Yazdık, Yaptık ve Yaşatacağız inşallah.”

CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ KİTABI’NIN ÖZETİ

Türkiye’de hükümet sistemi tartışmaları içerik itibarıyla teknik bir mesele olmasına karşın daha ziyade siyasi pozisyonlar ve ideolojik mevziler üzerine yürütülmüştür. Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana resmî ideoloji ve vesayet kurumları sivil siyaset üzerinde öylesine etkin olmuşlardır ki; hangi hükümet sistemi tercihinin ülkeye fayda sağlayacağı, sistemlerin avantaj ve dezavantajları gibi hususlar önceliğini kaybetmiştir. Bu açıdan bakıldığında hükümet sistemi arayışında, ‘Teklif edilen hükümet sistemiyle nasıl bir Türkiye hayal ediyoruz?’ sorusu önem kazanmaktadır. Son yıllarda kökleri mazide bir istikbal sancısıyla uyanışa geçen Türkiye’nin, küresel mücadelede aktif bir oyuncu olarak öne çıkmasının bazı çevreleri tedirgin etmesi gayet doğal. Çünkü Türkiye çok uluslu seçkinlerin ayrıcalıklarını, çıkarlarını ve hegemonyalarını sarsacak bir tehdit potansiyeli taşıyor. Bu sebepledir ki; PKK, PYD, DEAŞ, FETÖ terör örgütleriyle, ekonomik ve toplumsal operasyonlarla terbiye edilmeye çalışılmakta ve istikrarsız günlerine yeniden dönmesi için türlü planlar devreye sokulmaktadır. İşte böyle bir konjonktürde Türkiye’nin cumhurbaşkanlığı sistemine geçişi, bir asırlık fetret döneminden sonra tarihî bir kırılmaya işaret ediyor. 16 Nisan 2017’de iktidarda istikrarı sürekli hâle getirecek, iktidarı gerçek anlamda muktedir yapacak bir hükümet sitemi teklifi milletin teveccühlerine arz edilecek. Yapılacak olan halk oylamasında; ya büyük Türkiye fikrine dar gelen parlamenter sistemle yolumuza devam edeceğiz yahut tarihimizi hızlandıracak yeni ve güçlü bir sisteme kavuşmuş olacağız.

selyus