Ana Sayfa İÇ POLİTİKA, YEREL YÖNETİMLER 12 Ekim 2022

Murat Türkyılmaz, “Eğer bu kadar şikayet edecekseniz Sabiha Gökçen Havalimanı metrosuna bir U konduralım!”

İSTANBUL TAKİPTE HABER MERKEZİ

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tartışma konusu oldu.

İBB AK Parti Grup Sözcüsü Avukat Murat Türkyılmaz, İBB Başkanı Erkem İmamoğlu’nun sosyal medyadan ‘metro hattının maliyeti İBB tarafından karşılanmaktadır’ paylaşımına ve CHP meclis üyelerinin bu yönde açıklamalarına cevap vererek: “Yalan Söylüyorsunuz” dedi.

Türkyılmaz konuşmasına: “Bu tartışma açılışın yapıldığı gün sayın Ekrem İmamoğlu’nun attığı bir tweet sebebi ile ortaya çıkmıştı. O twette sayın İmamoğlu, buranın bütçesi İBB tarafından yapılmakta olduğunu, finanse edilmekte olduğunu ifade edilmişti. Bu yanlış. Bugüne kadar büyükşehir belediyesinin kasasından bir lira çıktı mı arkadaşlar? Çıktı mı? Çıkmadı! “Yalan Söylüyorsunuz.” Bu algı çalışması devam ediyor. Tarık Bey dedi ki, yasal düzenlemeler yerel seçimlerden sonra yapıldı. Buda yanlış. Sanki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ek mali külfet getirmek için yüzde 15 meselesini yüzde 5 olarak revize edilmesinin büyükşehir belediyesi ile bir alakası olduğu yönünde bir algı oluşturmaya çalıştı. Öyle değil. 19 Ocak 2019 tarihinde bu düzenleme getirildi. Yani İstanbul’la alakası yok. Devralmış olduğunuz belediye ile de ilgili yok. Üçüncüsü, yapılacak yüzde 5 ödeme bütün kesintilerin toplamı. Bakanlığın yapacağı başka işler varsa da bunların da dahil olduğu tavan sınırı ifade ediyor yüzde 5..

Özetle yapmadığınız metrolara karşı bakanlık İstanbul’a gelmiş 7.7 kilometrelik metroyu almış, bitirmiş ve anahtar olarak teslim etmiş, şikayet ediyorsunuz. Eğer bu kadar şikayet edecekseniz bakanlığa devredin, ödemenizi de yapmayın oraya bir U konduralım.” İstanbul Takipte Haber Merkezi

selyus