Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 4 Eylül 2022

Murat Türkyılmaz, “İBB Başkanı bu kadar rahat “yalan” söylememeli!”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Fehime Sultan ve Hatice Sultan Yalıları hakkındaki iddiaları ile ilgili yaptığı basın toplantısındaki açıklamalarını baştan sona izlediğini söyleyen ve önemli açıklamalarda bulunan İBB AK Parti Grup Sözcüsü Avukat Murat Türkyılmaz, “Bir İBB Başkanı bu kadar rahat “yalan” söylememeli!”

Murat Türkyılmaz sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şunları söyledi: “Açıklamanın tamamını izledim. Öncelikle İBB gibi köklü bir kurumun başında görev yapan bir şahsın; devletin kurumlarına karşı kullandığı yakışıksız ve kendi tabiriyle kamu ahlakından yoksun üslubunu 16 milyonun bir ferdi olarak kınadığımı ifade etmek istiyorum. Yaklaşıma bakıldığında sanırsınız ki #İBB devlete karşı özerkliğini ilan etmiş ve adeta bir derebeyi mücadelesi sürdürülüyor.

İBB başkanı başta olmak üzere yönetici kadrolara kamusal barışın zarar görmemesi adına hadlerini aşmamalarını tavsiye ediyoruz. Konunun esasına ilişkin bir kaç soru soralım:

1. Konuşmada açıkça ifade ettiğiniz üzere tahliyeye ilişkin mahkeme kararını paylaşır mısınız ?

2. Kamunun zarar uğratıldığını iddia ediyorsunuz, Kiracının bugüne kadar yapmış olduğu kira bedellerinin tutarını açıklar mısınız?

3. Sözleşmeyi feshettiğinizi beyan ediyorsunuz,konuyu İBB meclisine getirmeden sözleşmeyi nasıl feshettiniz? Bu yetki gasbı değil midir?

4. 2040 yılına kadar Kiracısı olan mülklerin değerlemesini yaptırdığınızı ifade ediyorsunuz,bu mülkleri kimlere satmayı planlıyorsunuz?

5.9 aydır beklediğinizi ifade etmektesiniz. Kiracıyla bugüne kadar yapmış olduğunuz yazışmaları ve süreçlerini paylaşır mısınız ?

6.Yarım saat süren açıklamanızda taşınmazların nasıl değerlendirmek istediğinizi ve amacınızın ne olduğunu ifade etmediniz, amacınız nedir?

Elinde tedbir kararı olan kiracıya karşı suç işliyorsunuz,

-Ülkemizin bayrak taşıyıcısı güzide kurumunu haksız yere karalıyorsunuz,

-Ve sizin tabirinizle kurduğunuz “şebeke” nizin “gasp” ve “ayıp” eylemlerinden birine daha maalesef üzülerek şahitlik ediyoruz.”

Önce şu konuyu netleştirelim:

Başkanın ifade ettiği mahkeme kararını paylaşır mısınız lütfen.

Mahkeme kararı zaten varsa denetlemeye değil tahliyeye gitmeniz gerekirdi.

İki ihtimal var, hangisi ?

1. #İBB Başkanının danışmanları kendisine yanlış bilgi veriyorlar.

2. #İBB başkanı bile bile “yalan” söylüyor.

Açıklamada başkanın yanında bulunan iki değerli meslektaşıma da soruyorum, böyle bir mahkeme kararı var mı?

Bir İBB Başkanı bu kadar rahat “yalan” söylememeli !

Varan 2:

Tam da işaret ettiğiniz o yalı “Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu” olarak hizmet veriyordu.”

selyus