Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 12 Ağustos 2017

Mustafa Ataş, “İl ve ilçeler için sorumluları tek tek dinledik”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, “Bütün 81 il başkanımızı bir takvim üzerine genel merkezimize çağırdık, il başkanlarımızdan kendi ilçe başkanlarıyla ilgili, teşkilatlarıyla ilgili görüş ve kanaatlerini aldık.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı. Ataş, İlçelerin gelecekleriyle ilgili il başkanlarını tek tek dinlediklerini ve aynı paralelde sorumlu milletvekilleri ile il koordinatörlerini de ayrıca dinlediklerini belirtti.

“İL BAŞKANLARIMIZI İLÇELERİYLE İLGİLİ TEK TEK DİNLEDİK”

“Teşkilatta ‘Ben kenara çekiliyorum.’ diyerek, tekrar aday olmayacağını açıklayan isimlerin dışında kenara çekilen isimler oldu mu?” sorusu üzerine Ataş, istişarelere değer veren bir anlayışla siyaset yaptıklarını, AK Parti’nin kuruluşundaki felsefenin de istişareye dayandığını söyledi.

Ataş, kongre sürecinde de istişare mekanizmalarını diri tutmaya, uygulamaya çalıştıklarına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

“Kongre süreci başlayınca takvimi, taslağı oluşturduk, belirledik ve biz kendi çalışma alanımız içerisinde bütün 81 il başkanımızı bir takvim üzerine genel merkezimize çağırdık, il başkanlarımızdan kendi ilçe başkanlarıyla ilgili, teşkilatlarıyla ilgili görüş ve kanaatlerini aldık. Yazılı olarak bunları kaydettik. İl başkanlarımızı ilçeleriyle ilgili tek tek dinledik. Örnek olarak Ankara İl Başkanımızı çağırdık, Ankara’nın 25 ilçesi var, 25 ilçe başkanını tek tek değerlendirdik. Hangi ilçe başkanı görevine devam etmeli, hangisi değişmeli, hangisi değerlendirmeye tabi tutulmalı. Tek tek bu üç kategoride değerlendirme yaptık ve görüşlerini yazdık. Değişmesi gerekenleri not ettik, devam etmesi gerekenleri not ettik. İkisinin arasında kalanları da ‘Değerlendirmeye tabi tutulması lazım. Daha kaliteli, daha başarılı arkadaşımız varsa burada onun da arayışı içinde olalım.’ diye not ettik.”

İl başkanlarıyla eş zamanlı milletvekilleriyle de görüştüklerini bildiren Ataş, 317 milletvekilini seçim bölgeleriyle ilgili tek tek dinlemeye çalıştıklarını söyledi.

İl koordinatörleri, genel başkan yardımcıları ve bakanlar düzeyindeki yöneticileri de kendisinin dinlediğini vurgulayan Ataş, bunun yanı sıra geçmiş dönemlerde siyaset yapan milletvekillerinin, belediye başkanlarının, kuruluştan bu yana görev yapan il ve ilçe başkanlarının, illeriyle ilgili değerlendirmelerini aldıklarını bildirdi.

Ataş, başkan yardımcılarının, il koordinatörlerinin, önceki dönemde milletvekilliği yapanların sahada aktif olarak çalıştıklarını anlatarak, “Mesela gidiyorlar bir ilde 2-3 gün kalarak, o ilin nabzını tutmaya çalışıyorlar, ilçelere gidiyorlar. Vatandaşlarımıza da iniyorlar, oralardaki sivil toplum temsilcileriyle muhtarlarla görüşüyorlar. Teşkilatımızda geçmişte çalışıp şu anda aktif görevi olmayan arkadaşlarımızı bulmaya çalışıyorlar. Bu görüşmeleri yaparak, bunları bizlere dönüş yapıyorlar.” dedi.

“YÖNETİM KURULLARINDA 35 YAŞ ALTI GENÇLERİN OLMASINA ÖZEN GÖSTERDİK”

Ataş, kongre sürecine ilişkin yalnızca il, ilçe yöneticisi pozisyonunda bakıldığında, Türkiye genelinde yaklaşık 60 bin görevli tarafından çalışma yapıldığını, bugüne kadar bütün kademelerde ve alandaki bütün çalışmalarda istişare mekanizmasının işletildiğini kaydetti.

Teşkilatlarda gençlerin konumuna ilişkin soru üzerine Ataş, yönetim kurullarında 35 yaş altı gençlerin olmasına özen gösterdiklerini belirtti. Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Erdoğan’ın da bu konuda çok ciddi hassasiyetleri olduğuna dikkati çeken Ataş, bu kriterleri il ve ilçe kongrelerinde de söylediklerini, 18-25 yaş arasındaki gençlere öncelik verilmesi gerektiğini belirttiklerini aktardı.

Mustafa Ataş, günde 14-15 saat süren görüşmeler yaptığını dile getirerek, “Genel Başkanımıza, bu millete bizim mahcup olmamamız gerekiyor. Kongrelerden sonra ‘pardon’ deme şansımız yok. Onun için çok ince eleyip sık dokumaya çalışan bir titizlikle, atölye çalışmasıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Allah bize doğru kararlar vermeyi nasip etsin.” diye konuştu.

Etiketler:
selyus