Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 2 Haziran 2016

Mustafa Demiral’den mülteci üzerine konferans

Üsküdar 2. Kitap Fuarı’nın önemli konuğu vardı. 7 Haziran ile 1 Kasım Genel Seçimleri AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı ve UHUM Hukuk Direktörü Av. Mustafa Demiral, Kitap Fuarı’nda “Batının Mültecilerle İmtihanı” konulu bir konferans verdi.

Üsküdar 2. Kitap Fuarı’nın önemli konuğu vardı. 7 Haziran ile 1 Kasım Genel Seçimleri AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı ve UHUM Hukuk Direktörü Av. Mustafa Demiral, Kitap Fuarı’nda “Batının Mültecilerle İmtihanı” konulu bir konferans verdi. Konferansta Hükümetin mülteciler konusunda batı ile sürdürdüğü politikanın doğru olduğunu ifade eden Demiral, batının samimi olmadığını ve mültecilerle ilgili ayırım yaptığının altını çizdi.

Suriye’deki iç savaş dolayısı ile 6 milyon Suriyelinin ülkelerini terk etmek zorunda kaldığını da belirten Mustafa Demiral, Suriye’den ayrılan 6 milyonun 3 milyonuna Türkiye’nin kucak açtığını, Avrupa’nın ise ekonomik ve diğer kaygılardan dolayı birkaç bin mülteciyi bile almakta nazlandığını ve bunu yaparken de bir takım pazarlıklar içinde olduğunu özellikle belirtti. Demiral, Türkiye’nin ise mülteci konusunda Avrupa’ya karşı çok akıllı bir politika izlediğini, böyle devam ederse Avrupa’nın geri adım atacağını söyledi.

Demiral, daha sonra katılımcıların sorularını cevaplandırdı. 

selyus