Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 13 Nisan 2023

Mustafa Destici’den Kınık’a eleştiri

MUSTAFA DESTİCİ”DEN KEREM KINIK’A: “GÖREVİ EHLİNE BIRAK”

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Kızılay tarafından Ahbap Derneği’ne çadır satıldığı kamuoyuna yansımış ve bunun üzerine Kızılay Başkanı Kerem Kınık tepkilerin hedefi olmuştu. Son zamanlarda Kızılay’a yapılan kan bağışlarının düşmesi sebebiyle kurumun itibar kaybına uğradığını söyleyen Cumhur İttifakı ortaklarından BBP Genel Başkanı Destici, Kızılay Genel Başkanı Kınık’ı istifaya davet etti.

Cumhur İttifakı ortağı ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık’a istifa etmesi çağrısında bulundu. Kızılay’a olan güvenin zedelendiğini ifade eden Mustafa Destici, Kınık’tan görevi ehline bırakma çağrısında bulundu.

6 Şubat’ta gerçekleşen Kahramanmaraşlı merkezli depremler 11 ilde büyük bir yıkıma sebep oldu. Birçok kurum, kuruluş ve vatandaş deprem bölgesine yardım etmek için seferber olmuş ve depremzedeler için gerekli yaşamsal araçları bölgeye ulaştırmaya çalışmıştı. Kızılay’ın deprem döneminde Ahbap Derneği’ne çadır sattığı ortaya çıkmış ve bunun üzerine vatandaşlar da afet zamanında böyle bir satışın gerçekleşmesi sebebiyle Kızılay Başkanı Kerem Kınık’a tepki göstermişti.

KAN EKSİKLİĞİ SEBEBİYLE AMELİYATLAR ERTELENİYOR

Türkiye’nin kan stokları kritik seviyenin altına düştüğü, Kızılay’ın, 4 günlük kan stokunun kaldığını açıkladı. Birçok önemli isim ve kurum, günlerdir kan bağışı çağrısı yaparken kan ihtiyacının en fazla olduğu kalp ameliyatlarının yüzde 30’unun ertelenmek zorunda kaldığı ifade ediliyor. Kan bağışının azalmasının sebebi olarak ise Kızılay Başkanı Kerem Kınık’a olan tepkiler gösteriliyor. Türkiye gazetesi

selyus