Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 9 Mayıs 2017

Mustafa Gürkan, iftira atanlara ‘yeter artık’ dedi

Tansiyonu yüksek Beykoz İlçe Danışma Meclisi’nde kürsüye gelen AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, sert bir açıklama yaparak iftira atanlara ‘yeter artık’ dedi.

AK Parti Beykoz İlçe Danışma Meclisi’nde tansiyon yüksekti. 2 aylık referandum çalışmaları boyunca sürekli haksız eleştiri ve iftiraya uğrayan AK Parti Beykoz İlçe Başkanlığı ve İlçe SKM, seçimlerden alnının akıyla çıkarak bu kuru gürültü yapanlara da bir ders vermiş oldu. Özellikle iftiralara çok içerlenen ve sabır taşı olsa çatlar diyen AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, yapılan haksızlıklar karşısında susmadı ve etkili bir konuşma yaparak hak edenlere danışma meclisinde dersini verdi. 8 Mayıs Pazartesi günü gerçekleşen danışma meclisinde ayrıca Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf ve İlçe SKM Başkanı Tuncer Dede kendilerine yapılan haksız eleştirilere cevap vererek her zamanki konuşma tarzlarının dışında sert açıklamalarda bulundurlar. İlçe Başkanı Mustafa Gürkan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen İlçe Danışma Meclisi’ne İstanbul Milletvekili Hasan Sert, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Belediye Meclis 1. Başkan Vekili, İBB Meclis Üyesi Manolya Demirören Tekin, İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu, Belediye Meclis Üyeleri ve 3 kademe ilçe teşkilatları ile mahalle teşkilatları katıldı.    

“BİZİM İÇİN AST OLAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DIR”

Kürsüde sert açıklamalarda bulunan AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, “Referandumda gece gündüz emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Yüreğinize, emeğinize sağlık. Bu başarı hepimizindir. Ancak gerek muhalefet partilerden gerekse içimizdeki muhaliflerden, aldığımız oyu küçümseyen ve küçümsemeye çalışanların olduğunu görüyorum. Bizde Beykoz Teşkilatı olarak bunu hak etmiyor ve kabul etmiyoruz. Birinin emeğinin üzerine basarak, onun emeğini çiğneyerek hiç kimse bir yerlere varamaz. Aslında bizde bir çok şeyi söyleyebiliriz. Bir çok şeyi biliyoruz. Kelime hazinemizde gayet iyi. Yeteneğimizde var, Elhamdülillah. Ama bizim için Ahmet, Mehmet, Fatma önemli değil. Bizim için önemli olan dava. Bizim için önemli olan AK Parti. Bizim için ast olan Recep Tayyip Erdoğan’dır.” dedi.

Başkan Zayıf, konuşmasının sonunda Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e İlçe Başkanı Mustafa Gürkan’a, SKM Başkanı Tuncer Dede’ye, Belediye Meclis Üyelerine, gençlik kollarına ve kadın kolları yönetimine teşekkür etti . 

 “AK PARTİ ÇOK YAKINDA BEYKOZ’DA 105 BİN OY ALACAKTIR.”

Kürsüyü teşkilatların yoğun alkışıyla gelen İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, “Bir seçimden daha alnımızın akıyla ayrıldık. Bu seçimde en farklı tecrübeyi yaşadık. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Ekim’de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Türkiye’nin gündemine getirdiği bir çalışmaydı. 25 Şubat’ta AK Parti çalışmalara başladı. Bu seçimle ilgili benim aklımda 2 şey kaldı. Birincisi CHP’nin söylediği yalanlar, ikincisi dış güçlerin ilk kez bu kadar açık bir şekilde seçime müdahale etmeye çalışması. Biz bu seçimde yüzde 51,3 oranla iyi bir sonuç aldık. Bu seçimin Beykoz ayağına bakarsak, biz genel merkezden çok daha önce çalışmalara başladık. SKM Başkanımız Tuncer Dede’ye çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum ve eğer bir seçim olursa SKM Başkanımız yine kendisi olacaktır.” diye konuştu.

Mustafa Gürkan şöyle devam etti: “Bu seçim atmosferinde herkesin bildiği malum siyasi parti sahayı kirletti. Bir yerde başka diğer yerde başka konuşuyorlar. Biz çalışmalarımızın büyük bir kısmını bu pislikleri temizleyerek geçirdik. Başarılı bir kampanya süreci geçirdiğimizi düşünüyorum. AK Parti çok yakında Beykoz’da 105 bin oy alacaktır.” şeklinde konuştu.

YEREL BASINA DAMARDAN SORU!

Yerel basınla gerçekleştirdiği toplantıdan bahseden Başkan Gürkan “Geçtiğimiz günlerde basınla bir toplantı yaptım. Toplantıda aralarında kaç kişinin iletişim fakültesi mezunu olduğunu veya bir ustanın yanında yetişmiş kaç kişi olduğunu sordum. Bozuldular. Benim eleştiri kabul etmediğimi söylediler. 2 aydır bize saydırıyorlar. Biz ağzımızı açmıyoruz. Biz mi eleştiriye gelemiyoruz?” ifadelerini kullandı.

SANKİ ADRESTE BULUR GİBİ KİTABI BULDUN!

Yerel medyada belediyenin kitap fuarıyla ilgili yapılan haberi eleştiren Gürkan şunları söyledi: “Kitap fuarı Beykoz Belediyesinin yaptığı iyi işlerden biridir. Ben açılışa gittim. Saat 12’ydi. Kendi çocuğumla sadece dış stantları gezdim. Bir buçuk saat sürdü. Ya sen ne çabuk geldin de bütün stantların hepsini gezdin? 3 saat alır en az. Bahsedilen kitabı buldun. Sanki adreste bulur gibi. 200 küsur sayfalık kitabı hemen okudun. Paylaşımda bulundun. Buna pek inanamıyorum. Yazılanların bir kısmı cinnet halidir. Başka bir biçimde ifade edemiyorum.” dedi.

“HİÇ KİMSE İLÇE BAŞKANINA SAYGISIZLIK YAPAMAZ”

 “Burası bir aile meclisi. Hiç kimse ilçe başkanına saygısızlık yapamaz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, “Yapman gereken buradaki herkesten, gazetende kaleme alarak helallik almandır. O seni küçültmez, tam tersi adam olursun, adam! Bu camia bir bütündür. Bu camiayı kim parçalamak isterse biz ondan davacıyız. Bizim davamız büyük bir davadır. 16 Nisan üzüntü verici bir tablo değildir. Bundan sonra aldığımız bu oyun üzerine fazlasıyla ilave edeceğiz. Bizim karşımızda siyaset yapacak güçler yok. Referandumun üzerinden geçen 22 günde CHP’nin geldiği duruma bakın. Genel başkan yardımcıları istifa ediyor. Milletvekilleri partiden atılıyor. Danıştay’a gittiler. Bu seçimle Danıştay’ın bir alakası yok. Kendilerini rezil ettiler.” diyerek muhaliflere sert çıkışta bulundu.

Haberdeki konuşmaların bazıları http://www.beykozolay.net/ den alınmıştır. 

selyus