Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 14 Ocak 2023

Mustafa Varank, “Madem Anayasa’yı tanımayacaklarını ilan ediyorlar, o zaman altılı masanın genel başkanları 2 ayda bir dönüşümlü olarak cumhurbaşkanı olsunlar!”

Varank, “Madem tüm sözlerini bir kenara bırakıyorlar madem Anayasa’yı tanımayacaklarını bugünden ilan ediyorlar ben de kendilerine bu kürsüden bir öneride bulunak istiyorum. Bence 6’lı masanın genel başkanları iki ayda bir dönüşümlü olarak cumhurbaşkanı olsunlar. Tabii burada bir sıralama problemi gündeme gelebilir. Sıralamayı da boy sırasına göre mi yapacaklar, yaş sırasına göre mi yapacaklar. Bunun için de yazı tura atabilirler.”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı ve Güngören Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen Bilim Güngören’in açılışını yaptı. Açılışa Bakan Mustafa Varank’ın yanı sıra Güngören Belediye Başkanı Dr. Mimar Bünyamin Demir, Güngören Kaymakamı Abdullah Küçük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Öztürk, muhtarlar, siyasiler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

ÇOCUKLARIMIZA BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

Bilim Güngören’in 2 bin 500 metrekarelik kapalı alanı ile birçok hizmete ev sahipliği yaptığını vurgulayan Bakan Varank, “Deneyap Teknoloji Atölyesi, Planetaryum ve Uzay Salonu, profesyonel ses kayıt stüdyosu ve farklı grafik tasarım imkanları bu hizmetlerden sadece birkaçı. Buradaki atölyelerde gençlerimiz; matematik, astronomi, havacılık, uzay, doğa bilimleri, robotik, kodlama ve tasarım eğitimleri alacak. Ayrıca takım çalışması, bilimsel, akılcı ve eleştirel düşünme gibi farklı yetenekler kazanacak. Bu merkez, en büyük değerimiz olan evlatlarımıza ve çocuklarımıza çok büyük katkılar sağlayacak işlere imza atacak. Böyle bir vizyoner projeye katkı sağlamaktan çok mutlu ve gururluyuz. Buradan yetişecek evlatlarımız inşallah ülkemizin en başarılı elemanları olacak” dedi.

VARANK, 6’LI MASAYI TİYE ALDI!

Bakan Varank, “Bizim gündemimiz bilim teknoloji ve inovasyon. Bizim gündemimiz etkin insan kaynağı yetiştirebilmek. Bizim gündemimiz bu ülkeye değer katan eserler bırakabilmek. Ama başkalarının gündeminde ne var? Hepiniz izliyorsunuz. Koltuk kavgaları, makam pazarlıklarını eminim hepiniz izliyorsunuzdur. Aylardır bir cumhurbaşkanı adayı belirleyemeyen, bırakın belirlemeyi daha adayı konuşamaya başlayamayan bir 6’lı masa var.

Neredeyse ocak ayı bitecek ama şu anda Cumhurbaşkanı adayı belli olan bir tane Cumhur İttifakı var. Sayın Cumhurbaşkanımızın adaylığı ilk günden beri belli. Sayın Cumhurbaşkanımızın karşısına kimi çıkaracaklar toplanıp toplanıp bir türlü karar veremiyorlar. Tabii biz dışarıdan baktığımızda 6’lı masanın Cumhurbaşkanı adaylarını belirleme gündemiyle toplandığını zannediyoruz.

Meğerse bu toplantıların gündemi aday belirleme değil koltuk pazarlığı. Ne diyorlar. ‘6’lı masadaki genel başkanların hepsi cumhurbaşkanı yardımcısı olacak’ diyorlar.

Ee hani ‘partili cumhurbaşkanı olmaz’ diye yeri göğü inletiyorlardı. Hatta bu cumhurbaşkanı yardımcıları her karara imza atacaklarmış. O da yetmez masadaki partilerin oyları binde 5 olsa dahi mutlaka bütün partilere birer bakanlık verilecekmiş. Ama bence bu da yetmez.

Madem tüm sözlerini bir kenara bırakıyorlar madem Anayasa’yı tanımayacaklarını bugünden ilan ediyorlar ben de kendilerine bu kürsüden bir öneride bulunak istiyorum.

Bence 6’lı masanın genel başkanları iki ayda bir dönüşümlü olarak cumhurbaşkanı olsunlar. Tabii burada bir sıralama problemi gündeme gelebilir. Sıralamayı da boy sırasına göre mi yapacaklar, yaş sırasına göre mi yapacaklar. Bunun için de yazı tura atabilirler.”

İlginizi çekebilir

Türkiye’de nefesler tutuldu

Türkiye’de nefesler tutuldu

selyus