Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 28 Mayıs 2017

O isim, karakolda görüldü!

Mahkeme tarafından “yurt dışına çıkış yasağı” şartıyla serbest bırakılan FETÖ üyesi Ömer Faruk Kavurmacı, imza atmak için Florya’da bulunan Şenlikköy Polis Karakolu’na geldiği ve çıkışta da eline adli evrak olduğu görüldü. Gazetecilerin “Faruk Bey bir şey söylemek ister misiniz” sorusuna: Kavurmacı, “Yargıyla alakalı bir konu, söyleyeceğim bir şey yok” diye cevap verdi.

Mahkeme tarafından “yurt dışına çıkış yasağı” şartıyla serbest bırakılan FETÖ üyesi Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, imza atmak için Florya’da bulunan Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Şenlikköy Polis Karakolu’na geldiği ve çıkışta da eline adli evrak olduğu görüldü. Gazetecilerin “Faruk Bey bir şey söylemek ister misiniz” sorusuna: “Yargıyla alakalı bir konu, söyleyeceğim bir şey yok” diye cevap verdi. Videodan da anlaşılacağı üzere Kavurmacı çok moralsiz görünüyordu. Bu arada sağlıklı bir şekilde arabadan inerek karakola kadar yürüdüğü, işlemini bitirdikten sonra yine kimsenin yardımını almadan sağlıklı bir şekilde arabaya bindiği görüldü. Adaletten yoksun hakim neyi gerekçe göstererek bu FETÖ üyesi sağlam adamı serbest bıraktı, hala açıklanmadı!

Bu arada şartlı serbest bırakılan ve mahkemesi devam eden Ömer Faruk Kavurmacı’nın, “silahlı terör örgütüne üyelik (FETÖ/PDY)” suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor…

ÖMER FARUK KAVURMACI’NIN TAHLİSE EDİLME NEDENİ!

Mahkemeye sunulan raporda, “Kavurmacı’ya 2005 yılında epilepsi tanısı konulduğu, dönemsel nörolojik takibinin yapıldığı, sürekli çekilen EGK raporunda fokal biyoelektrik dizorganizasyonun lehine yorumlandığı ve cezaevi koşullarının şüpheli üzerinde olumsuz etkilerinin bulunabileceği” yönünde tespitler olduğunu aktaran hakimlik, dilekçeyle beraber verilen diğer belgelere göre de, “şüpheli Kavurmacı’da 2009 yılında santral uyku apnesi, 2010 yılında da hipovitaminöz ve hipoglisemi sorunu tespit edildiği, bu hastalıkların epileptik atakları arttırdığı” yönünde tespitlerin olduğuna dikkati çekti.

selyus