Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 16 Ekim 2016

Olsan ne yazar, olmasan ne yazar?

‘Yenikapı ruhunu bizim için bitmiştir’ diyen Kılıçdaroğlu’na cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önce memnun olduklarını söylediler, ama son zamanda baktım ki başladılar ‘biz böyle bir Yenikapı ruhundan yana değiliz.’ Olsan ne yazar, olmasan ne yazar? Senin olup olmaman bir şey değiştirmez. Oradaki 5 milyon ne diyor, bizim için o önemli.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize’de yapımı tamamlanan hizmet ve tesislerin toplu açılış törenine katıldı. Burada önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yenikapı ruhuna laf atan Kılıçdaroğlu’na da anlayacağı dilden cevap verdi.

Bir süredir muhalefetin dilinin, milleti iknadan uzaklaşıp, milleti itham istikametine döndüğüne işaret ederek, “Hem millete hakaret edip, hem de milletin desteğini uman, garip bir siyaset üslubuyla karşı karşıyayız.” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, buna karşılık kendilerinin her meselede milleti hakem tuttuklarını, Türkiye’nin dara düştüğü her konuda, çözümü milletin desteğinde aradıklarını ve aramaya devam ettiklerini kaydetti.

15 Temmuz sonrasında 7 Ağustos’ta Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen ve tüm partilerin katılımıyla gerçekleşen Yenikapı mitingini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu açıklamalara yer verdi: “Cumhurbaşkanı olarak Yenikapı buluşmasını biz düzenledik. İktidar partisini davet ettim, tereddüt etmeden ‘evet’ dediler. Sayın Bahçeli’yi davet ettik, tereddüt etmeden ‘evet’ dediler. Fakat Sayın Kılıçdaroğlu önce ‘hayır’ dedi, sonra ne oldu, ne bitti, son günden bir gün önceydi yanılmıyorsam, oradan da olumlu cevap geldi. Peki, ne oldu? Önce memnun olduklarını söylediler, ama son zamanda baktım ki başladılar ‘biz böyle bir Yenikapı ruhundan yana değiliz.’ Olsan ne yazar, olmasan ne yazar? Senin olup olmaman bir şey değiştirmez. Oradaki 5 milyon ne diyor, bizim için o önemli. Aynı anda tüm Türkiye’de bir o kadar da ekranlardan izledi, 10 milyon; bizim için o önemli.”

selyus