Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 9 Kasım 2020

Ömer Çelik’ten Berat Albayrak açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, (Berat Albayrak’ın istifa paylaşımı) “Sayın Cumhurbaşkanımız kendi taktirini uygun gördüğü şekilde kamuoyu ile paylaşacaktır. Bir devlet krizinden bahsedecek şekilde herhangi noktada bir aksama, tıkanma söz konusu değildir” dedi.

Berat Albayrak’ın istifa paylaşımı’

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifa edip etmediği, istifa ettiyse Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu istifayı kabul edip etmediğinin sorulması üzerine Ömer Çelik, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde göreve getirme, görevden alma, istifayı kabul edip etmeme Cumhurbaşkanlığı makamının taktirindedir. Bu konuyla ilgili benim bir açıklama yapmam söz konusu değil. Sayın Cumhurbaşkanımız kendi taktirini uygun gördüğü şekilde kamuoyu ile paylaşacaktır” dedi.

Gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine Çelik, “Bir devlet krizinden bahsedenler, devletimizde herhangi bir çarkın işlemediğine dair bir durum yok. Bir devlet krizinden bahsedecek şekilde herhangi noktada bir aksama, tıkanma söz konusu değildir. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi kendi gündemine, kendi konularına hakimdir. Devlet krizi olarak nitelendirilecek bir aksama söz konusu değildir” diye konuştu.

selyus