Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 11 Ocak 2018

Ömer Turan’a sonunda kelepçe takıldı..!!

Siyasilere ve özellikle de AK Parti’li üst düzey isimlere saldırganlığı ile ismini duyuran gazeteci Ömer Turan, Konya Milletvekili ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun suç duyurusu üzerine Metrobüs durağında polis tarafından kelepçelenerek karakola götürüldükten sonra nezarethaneye atıldı.

Klavye kabadayısı gazeteci Ömer Turan, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yaptığı hakaret iddiasıyla 9 Ocak Salı günü saat 20,30 sularında Metrobüs durağında kelepçe takılarak gözaltına alındı.

Bu saldırgan gazeteci 22 Eylül 2017 tarihinde de bu sefer Hakan Fidan’a hakaret yüzünden gözaltına alınmıştı. O tarihte Emniyet ve Savcılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Ömer Turan’ın gözaltına alınmasına MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında yazdıkları neden oldu. Suçlamada Turan’ın Fidan’ı FETÖ ile irtibatlı göstermek için algı operasyonu yaptığı iddia edilirken, Savcı Hasan Yılmaz’ın kararıyla yapılan gözaltı süresinin 7 gün olduğu öğrenildi. Ömer Turan’ın FETÖ elebaşı Gülen cemaati ile bağının da araştırılmasının talep edildiği ortaya çıktı.

Turan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partiye yeniden döndüğü AK Parti Olağanüstü Kongresi’nin olduğu gün siyasi büyüklerimize hakaret üstüne hakaret tweetleri atmıştı. Yakın tarihte yine Ümraniye’de gelişen siyasi değişimden dolayı belediye başkanının aleyhine defalarca iftira dolu tweet atmıştı.

Bu kadar saldırganlığın sonu da böyle kelepçe olur. Gayet normal..!!

Ziya Paşanın vecizesinde dediği üzere “Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir; tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir” Şımarık gazeteci bunu hep yapıyor. Saldırgan ve iftira dolu hakaretleriyle özellikle de tanınmış siyasileri karşısına alıyor.

Son gözaltından sonra bir açıklama yapan Ömer Turan, “Ahmet Davutoğlu’na, 3 ay önce, Enver Altaylı’yı tanıyıp tanımadığını sormuştum. John Dündar’a bile son derece hoşgörülü olan Davutoğlu bu sıradan sorumu hakaret olarak görüp suç duyurusunda bulunmuş. Ben de gidip bu konuda karakolda ifade vermiştim daha önce” dedi.

selyus