Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 15 Mart 2017

Orduluların ‘Evet sesleri Kağıthane’den yükseldi

Referanduma evet için günler öncesinden kampanyaya başlayan Ordu Dernekler Konfederasyonu, Ordulu hemşerilerini AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, İBB Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Av. Temel Başlan ve Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ile buluşturdu.

Ordu Dernekler Konfederasyonu (ORKON) önemli bir programa daha imza attı. Başkan Av. Özlem Öztekin Vural’ın öncülüğünde referanduma evet için İstanbul’da bulunan hemşerileriyle ilçe ilçe buluşan ORKON’un Kağıthane Nurtepe Sosyal Tesisleri’nde düzenlediği programa Ordulu hemşerilerini AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, İBB Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Av. Temel Başlan ve Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, İl Başkan Yardımcıları Av. Özlem Öztekin Vural ile Muharrem Ödemiş, AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Faruk Gökkuş ve Ordu Dernekler Federasyonu üyeleri katıldı.

Ordu Dernekler Konfederasyonu’nun öncülüğünde gerçekleşen programda bir konuşma yapan Başkan Temurci, “Rahmetli Özal Cumhurbaşkanı olduğu zaman ANAP düşüş eğilimindeydi ama biz en güçlü olduğumuz dönemde Cumhurbaşkanlığı Sistemini istiyoruz. Bunu neden istiyoruz? Şu an anayasamızın 114. ve 115. maddesine bakın. Bu maddelerde Cumhurbaşkanımızın şu anki yetkilerine ilave olarak bizim herhangi bir şey yapmamıza gerek yok. Biz, ülkenin demokratik kazanımlarının, bir gecede elimizden çıkmasını istemiyoruz. Bir gecede milletin iradesinin postal ve tank sesiyle bastırılmasını istemiyoruz. Biz gelecek için bu değişikliği yapıyoruz. AK Parti’nin veya Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın böyle bir şeye ihtiyacı yok. Biz, milletin geleceğinin mutlaka teminat altına alınması gerektiği için çalışıyoruz. Biz güçlü bir Türkiye ve istikrar diyoruz. Bugün bu ülkede rejimin bekçisi olduğunu düşünen CHP’nin dışındaki bütün partiler kapatılmıştır. Muhafazakar, milliyetçi siyaset yapan partiler, sürekli kapatılmıştır. AK Parti’yi de 2008 yılında kapatmak istediler. Dolayısıyla siyasetin kurumsallaşması elzemdir. Siyasette partilerin, Amerika, İngiltere ve Almanya’daki gibi marka haline gelmesi gerekiyor. Siyaset kurumsallaşır, siyasi partiler güçlü olursa ülkede sadece milletin seçtiklerinin dediği olur. Siyasete istikrar gelirse de ekonomik refah ve mutluluk olur.” dedi.

 

 

selyus